Економіст розповів, чи потрібно зараз купувати долари

Економіст розповів, чи потрібно зараз купувати долари
Курс долара в обмінниках виріс, однак простим українцям не варто гратися у валютні спекуляції. Купляти валюту доречно лише тоді, коли люди планують заощадити на кілька років вперед.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економіст Дмитро Боярчук.

"Офіційний курс не міняється. Однак виріс роздрібний. Для цього можуть бути кілька причин. Це можуть бути додатковий попит на імпорт чи тиск, пов'язаний з емісією. Вона у нас постійно відбувається. У нас йде війна і вона затяжна. Гривня не може залишатися стабільною. Курс долара залежить від того, що по-перше, у нас війна. По-друге, що не можемо виробляти та експортувати. Курс також залежить від фінансових вливань з-за кордону", – наголошує Борячук.

В Україні постійно додруковують гроші, але з іншого боку – постійно надходять вливання від іноземних партнерів, пояснює економіст.

"Затвердили 5 мільярдів доларів. Будуть ще. Звісно, зрозуміло, що буде тиск на гривню. Але яким буде і на скільки системним – важко зрозуміти. Враховуючи, що допомога може розширюватися. Може збільшуватися обсяг виведення зерна. Рекомендація простим українцям – у валютні спекуляції не гратися. Якщо вони хочуть заощадити на кілька років, то гривня дешевшатиме. Але якщо люди бачать, що сьогодні гривня впала і побіжать купляти долар по 45, то коли паніка пройде, то долар буде вже не такий дорогий", – говорить Боярчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки разів ми це чули. А потім бац - і долар ще більше зріс відносно гривні. Та люди не граються у валютні спекуляції, вони просто хочуть вберегтися від знецінення гривні.
Відповісти
піздйож
Відповісти
піздож
Відповісти
Останні новини
Економіст розповів, чи потрібно зараз купувати долари
23 вересень, 2022, 03:42