На Волині 11-річній дівчинці провели операцію на серці без розтину грудної клітини

На Волині 11-річній дівчинці провели операцію на серці без розтину грудної клітини
Активне повноцінне життя чекає на 11-річну Ангеліну Хомич, якій у Ковельському МТМО успішно провели складну операцію на серці без розрізу грудної клітини.

Про це повідомляють у Ковельському МТМО.

"Вроджену ваду серця – відкриту артеріальну (Боталову) протоку, у дівчинки діагностували лікарі медичного об’єднання три місяці тому. Ця патологія є небезпечною, адже з роками призводить до незворотних змін та серйозних хвороб серця, легень, нижніх кінцівок.

Операція із закриття кровоносної судини проводилась ендоваскулярно: через прокол у стегновій вені та артерії в незакриту протоку було встановлено оклюдер (маленьку пружинку), яка перекрила потрапляння артеріальної крові у венозне русло", - йдеться в повідомленні.

Маленька пацієнтка почувається добре і уже виписана додому.

"Щиро дякуємо за співпрацю кандидату медичних наук, серцево-судинному лікарю-хірургу Науково-практичного Медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України Аркадію Довгалюку, який проводив операцію спільно з фахівцями кардіохірургічного центру Ковельського МТМО. Ангеліні бажаємо міцного здоров’я та щасливого дитинства, лікарям – нових успіхів, усім нам – Перемоги", - зазначив Валентин Вітер, генеральний директор Ковельського МТМО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.