Представився лікарем: на Волині шахрай обдурив двох пенсіонерок на 80 тисяч гривень

Представився лікарем: на Волині шахрай обдурив двох пенсіонерок на 80 тисяч гривень
За процесуального керівництва прокурорів Ковельської окружної прокуратури 41-річному жителю Одеської області повідомлено про підозру у шахрайстві та незакінченому замаху на шахрайство, вчиненому повторно.

Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Увечері 4 листопада 2022 року неодноразово судимий чоловік, назвавшись лікарем, повідомив 85-річній ковельчанці прикру новину – її донька втрапила у ДТП та потребує терміново дороговартісної операції. Жінка віддала ошуканцю усю наявну в хаті готівку – 10 тисяч гривень та 400 доларів США.

Наступного дня зловмисник, діючи в такий самий спосіб, мало не заволодів 55 тисячами гривень 75-річної жительки Ковеля, проте донька та зять потерпілої, які вчасно повернулися додому, тому завадили.

Правоохоронці невдовзі затримали ошуканця, котрий, утікаючи, застосував до свідків газ дратівливої дії.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні цих злочинів. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Прокурори укотре звертаються до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про візити та телефонні дзвінки псевдолікарів чи «правоохоронців», які розповідають, що ваш близький родич втрапив у лікарню чи поліцію і, аби залагодити справу, необхідно переказати якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі.

У жодному разі не надсилайте і не передавайте кошти шахраям у таких випадках та обов’язково звертайтеся із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи.

Попередьте своїх родичів похилого віку про можливі шахрайські дії зловмисників, бо лише ваша пильність та здоровий глузд убереже вас від того, щоб не стати жертвою шахрайства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Представився лікарем: на Волині шахрай обдурив двох пенсіонерок на 80 тисяч гривень
10 листопад, 2022, 13:58