Лучани скаржаться на вигул собак у заборонених місцях

Лучани скаржаться на вигул собак у заборонених місцях
Лучанам не подобається те, що собак вигулюють у невстановлених для цього місцях та ще й без повідків.

Про це йдеться на сторінці департаменту муніципальної варти у Фейсбуці.

«Останнім часом на гарячу лінію «Група швидкого реагування» департаменту муніципальної варти Луцької міської ради надходять скарги про вигулювання тварин в невідведених для цього місцях: в парках відпочинку, прибудинковій території, Меморіалі Вічної Слави… Перелічувати такі місця можна безкінечно. Крім того, часто вигул собак відбувається без використання повідка, що тим самим наражає на небезпеку не тільки перехожих, але й саму тварину, яка може раптово вибігти на проїжджу частину, спричинивши ДТП та ризикуючи бути травмованою», – йдеться в дописі.

Муніципали звертають увагу на те, що великі собаки чи собаки з підвищеною агресивністю та потенційно небезпечні повинні вигулюватися в наморднику.

«Шановні мешканці та гості нашого міста, наголошуємо, що згідно з правилами утримання тварин у місті Луцьку, забороняється вигулювати собак у невідведених для цього місцях. Інакше ви можете отримати адміністративний протокол згідно ч.1 ст. 154 КУпАП, а надалі і штраф у розмірі від 170 до 340 грн», – зазначили у дописі.

Також у муніципальній варті просять громадян звертатися на до департаменту у разі, якщо виявили таке порушення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Ковелі те ж саме у всіх парках від переселенців і собак
Відповісти
Чому всім лучанам ,які мають тварин, підлаштовуватися під купку людей, що їх ненавидять.Чому не штрафують чоловіків, які справляють нужду під деревами,чи мамочок, чиї діти розкидають сміття? Чому нема рівності між способом життя людей і йде дискримінація?Люди на пенсії,наприклад, в яких одна втіха,то собачка, повинні йти хто зна куди гуляти з тваринкою, бо якомусь недолюдку це не подобається.То давайте запровадимо окремі території гуляння з дітьми, бо в кого їх немає, то вони теж заважають.
Відповісти
Скажіть, може хто знає, де у Луцьку спеціальні місця для вигулу собак?
Відповісти
Справа не у "спеціальних місцях для вигулу", а банально прибрати за своєю собакою. А не вийшла з під'їзду зі своїм улюбленцем, той на тротуар навалив, і пішли додому бо дощ...
А штрафувати та притягати до відповідальності потрібно і тих хто справляє нужду у не відведених місцях, і тих чиї улюбленці це роблять і лишають.
Відповісти
Останні новини
Лучани скаржаться на вигул собак у заборонених місцях
20 листопад, 2022, 02:00