Керівники обленерго відповідатимуть за недотримання графіків відключень світла, – Міненерго

Керівники обленерго відповідатимуть за недотримання графіків відключень світла, – Міненерго
Керівники операторів систем розподілу нестимуть персональну відповідальність в разі порушень графіків відключення електроенергії.

Про це повідомляє Міністерство енергетики з посиланням на голову відомства Германа Галущенка.

За повідомленням, міністр провів нараду щодо розподілу використання доступної потужності та електроенергії між споживачами під час вимушених відключень. За його словами, протягом попереднього тижня кількість скарг від споживачів щодо недотримання графіків зросла вдвічі.

«При відключенні електроенергії ОСР має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність», – йдеться в коментарі Галущенка.

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський, який також брав участь у нараді, повідомив, що споживачі також скаржаться на недонесення інформації про відключення та актуальність складених графіків.

«Ця ситуація терміново має бути виправлена. Також комісія звертає увагу операторів розподільчих мереж на необхідність врахування показників лічильників та застосування коефіцієнту зниження при виставленні рахунків споживачам «за усередненим споживанням» за листопад», – йдеться в повідомленні.

Міністерство енергетики 30 листопада повідомило, що доручило провести позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На Соборності виключають але ніде в графіку не має!!! Виключають ,як хочуть.
Відповісти
Дві доби тримаю біля вуха смартфон, аби передати показники ел. енергії. Вчора і сьогодні на безкоштовному номері 0800210131 спочатку попередження про відключення, потім скоромовка, що "розмова може бути записана...", а тоді 10 хвилин мелодія і автоматичне відключення. Понад 200 спроб зробив для передачі і успіху - нуль цілих, х.. десятих. Очевидно, показники вже енергозбуту не потрібні. Будуть ставити по середньому. Буду платити за компослуги - векреслю з квитанції плату за електроенергію принципово, хоча ніколи в житті не мав боргів. Чого вони там сидять? В дупі колупаються? Чи вугрі видушують?
Відповісти
Останні новини
Керівники обленерго відповідатимуть за недотримання графіків відключень світла, – Міненерго
02 грудень, 2022, 15:27