90% населення світу має імунітет до коронавірусу

90% населення світу має імунітет до коронавірусу
За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, щонайменше у 90% населення планети вже сформувався імунітет до вірусу SARS-CoV-2 (COVID-19) або після попереднього інфікування, або внаслідок вакцинації.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус, повідомляє "Громадське радіо".

«За оцінками ВООЗ, принаймні 90 відсотків населення світу зараз має певну форму імунітету до вірусу SARS-CoV-2 чи то через попередню інфекцію, чи через вакцинацію», — сказав Гебреєсус.

Водночас, зауважив він, «зниження пильності залишає двері відчиненими для появи нового штаму вірусу, який може поширитись і витіснити Omicron, що зараз домінує».

«Вразливі місця в епіднагляді, тестуванні, секвенуванні та вакцинації продовжують створювати ідеальні умови для появи тривожного нового варіанту, який потенційно може спричинити значну смертність», – попередив гендиректор ВООЗ.

Нагадаємо, що у період із 11 по 17 листопада в Україні зареєстрували 6757 нових випадків зараження коронавірусом COVID-19. Серед хворих 779 дітей та 150 медпрацівників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сидять і придумують новий вірус.Все вони знають,коли буде,коли випустять.В нас війна і без вірусу гинуть наші діти Випустіть вірус на кацапів краще.Що масони,знову хочете колоти новим шмурдяком?
Відповісти
Який може бути імунітет до вірусу, що мутує? Хвороба тому і сезонна, що на новий сезон новий штам, проти якого антитіл немає ні у вакцинованих, ні у перехворівших. Та що ви заладили з тим вірусом? Від ускладеннь простого грипу страждає більше людей.
Відповісти
Народжувати будете у акушерів-масонів чи у баби-ворожки?
Відповісти
То вже не тра йти вакцинуватися вчетверте?
Відповісти