Перша криптовалютна платіжна карта в Україні*

Перша криптовалютна платіжна карта в Україні*
Криптовалюта вже досить давно використовується для оплати товарів та послуг, така опція є в багатьох країнах світу, і нещодавно з’явилась в Україні. Unex Bank разом із платіжною системою Mastercard та стартапом WeldMoney випустив першу українську криптовалютну карту. Як її отримати та використовувати, розповімо дали.

Крипто карта від Unex Bank


У вересні 2022 року Unex Bank створив крипто карту на платформі Debit Mastercard, вона буде прив’язана до крипто гаманця на торговій біржі Weld Money. Власник карти може додати її до Apple Pay та Google Pay, розраховуватись нею у магазинах. Особливість – немає необхідності самостійно виконувати конвертацію крипти у гривню, адже валюта конвертується автоматично.

Сьогодні з Weld Сard можна розраховуватись популярним стейблкоіном USDT від компанії Tether, а згодом планують додати можливість використовувати для оплати Bitcoin та топові альткоіни.

Поява Weld Сard – це знакова подія не лише для банку, але й для українських громадян, які активно користуються цифровими активами. Вона створює умови для більш комфортних інвестицій у крипту та виводить користування цифровими валютами в Україні на новий рівень.

Як оформити карту?


Оформлення Weld Сard доступне українцям віком від 21 року. Це безкоштовно та досить швидко. Подати заявку на оформлення можна онлайн на біржі Weld Money, пройшовши верифікацію через застосунок «Дія» та «Дія.Підпис». Процедура займає приблизно 10 хвилин. Звернувшись у відділення Unex Bank, користувач може отримати ще й фізичку карту.

Оплата товарів та послуг крипто картою проходить так само, як і будь-якою іншою. Додавши її до Apple Pay або Google Pay, користувачеві достатньо прикласти телефон або смарт-годинник до термінала у магазині. При замовленні товарів онлайн, потрібно ввести дані карти вручну. Транзакції проводяться у національній валюті, еквівалент суми у криптовалюті списується з гаманця власника на Weld Money.

Які переваги отримує користувач:

• можливість оплачувати товари криптою в онлайн та офлайн магазинах;
• можливість знімати готівку через банкомати, що підтримують безконтактну оплату;
• відсутність комісії.

Ще більше цікавого про криптовалюту в Україні та світі ви дізнаєтесь у спільноті Crypto Crew. Разом з нами простіше вчитись інвестувати у цифрові активи та заробляти на популярних криптовалютних біржах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.