Масштабна автотроща у Луцькому районі: як покарали винуватця

Масштабна автотроща у Луцькому районі: як покарали винуватця
У серпні 2021 року поблизу села Софіївка Луцького району зіткнулися BMW та Renault Trafic, внаслідок цього семеро людей опинилися у лікарні.

За кермом легковика BMW перебував 33-річний лучанин. Попередньо, водій виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся із автомобілем Renault Trafic під керуванням 35-річного жителя Харківської області.

Внаслідок автопригоди постраждали обидва водії транспортних засобів та п’ять пасажирів Renault Trafic. Їх усіх госпіталізували.

Днями Луцький міськрайонний суд виніс вирок у цій справі.

Суд визнав винуватця ДТП винним та призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі, з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік. Щоправда, його звільнять від відбування призначеного покарання, якщо він протягом 3 років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

Із вироку відомо, що у суді обвинувачений повністю визнав свою вину.

Окрім того, суд частково задовольнив цивільні позови потерпілих про стягнення з обвинуваченого моральної шкоди. Зокрема, трьом потерпілим він має сплатити по 70 тисяч моральної шкоди та по 10 тисяч як компенсацію витрат, пов`язаних з наданням правової допомоги.

Ще одному потерпілому – 40 тисяч та 10 тисяч гривень відповідно.
Також потерпілому (ймовірно, власникові автомобіля Renault Trafic) винуватець автотрощі має сплатити 168 043 гривні матеріальної та 5 тисяч гривень моральної шкоди.

Винуватець ДТП також заплатить в користь КП «Медичне об`єднання Луцької міської територіальної громади» та КП «Волинська обласна клінічна лікарня» 5 144 гривні та 58 245 гривень відповідно як компенсацію витрат на лікування потерпілих.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.