Лучан штрафуватимуть за сміття біля будинків.ВІДЕО

Лучан штрафуватимуть за сміття біля будинків.ВІДЕО
Жителів будинків у приватному секторі в Луцьку штрафуватимуть за сміття на узбіччях.

Їм радять придбати контейнери, – розповів Суспільному завідувач відділу благоустрою міського департаменту муніципальної варти Олександр Матрунчик.

Штраф за засмічення території – від 340 до 1 360 гривень.

Із 26 січня працівники департаменту проводять роз'яснювальну роботу з мешканцями приватного сектору неподалік вулиці Львівської. Раніше подібну роботу проводили в Старому місті.

Огляд вулиць проводять зранку. 31 січня інспектори муніципальної варти фіксують стихійні сміттєзвалища на вулиці Львівській у Луцьку і в прилеглому приватному секторі.

"Часто люди викидають сміття у пакетах звечора, а зранку, коли приходимо на чергування - розірвані собаками", – каже Олександр Матрунчик.

Лучанам, біля чиїх будинків виявили сміття у пакетах, інспектори видають припис і просять до 10 лютого встановити спеціальні контейнери.

Сміття, яке люди лишають на узбіччях приватного сектору щоранку збирають працівники комунального підприємства "Луцькспецкомунтранс". Вантажник Адам Калчук каже: спеціальних сміттєвих контейнерів майже ні в кого на Львівській немає.

"От так ідуть люди біля церкви, сміття валяється, а ми мусимо прибирати і далі їдемо. Людям розказуєш, а вони сваряться, матюкаються, кажуть, що то ваша робота", – говорить вантажник.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У нас в усіх на вулиці є контейнери , але коли приїзджає сміттєвоз з завжди п'яними вантажниками ,то вже доводиться прибирати після них. У тих чортів так трясуться руки ,що поки загрузять те сміття , то частину повисипають на дорогу і ми ходимо прибираємо після них. То може давайте і їх штрафувати будемо?
Відповісти
влада ЗОБОВЯЗАНА облаштувати місця для збору сміття, а не примушувати когось виконувати свою роботу
Відповісти
Такі ціни за вивезення сміття, та ще й контейнер купляй, умови свої диктують. В людей грошей нема,а вони зобов'язують купувати контейнер.
Відповісти