Як правильно розмістити телевізор у кімнаті*

Як правильно розмістити телевізор у кімнаті*
Підшукати найкраще місце у кімнаті для нового телевізора може виявитися задачею із зірочкою. Особливо коли новий девайс має більшу діагональ, ніж його попередник. Насправді це легше, ніж здається.

Візьмемо за приклад телевізори середнього цінового сегмента https://comfy.ua/flat-tvs/brand__kivi/. Це LED-телевізори, які виробляються з діагоналями від 24 до 65 дюймів. Отож, де розташувати сучасний телевізор, щоб і якісне зображення бачити, і очі не псувати?

Правила стосовно відстані


Найкраще розташувати девайс на рівні очей. Так, сидячи навпроти телевізора, глядач не напружує очі та шию. Але якщо глядач сидить задалеко від екрана, деталі зображення розібрати важко. Коли людина, навпаки, сидить, занадто близько, є ризик перенапруження очей.

Виробники сучасних телевізорів вирахували “золоту середину”, а саме відстань на якій комфортно переглядати телевізори з великою діагоналлю. Оптимальна відстань для перегляду телевізора з роздільною здатністю HD та Full HD складає 2-3 діагоналі.

Проте екрани з роздільною здатністю 4К можна перегладати з ближчої відстані без шкоди для очей, а саме:

- 55 дюймів - 100 см;
- 65 дюймів - 120 см;
- 75 дюймів - 140 см;
- 85 дюймів - 160 см.

Така відстань гарантує сприйняття відео з деталізацією, наближеною до спостереження за навколишнім середовищем у реальному житті.

Якщо телевізор не єдиний центральний елемент


У більшості інтерʼєрів телевізор є центральним обʼєктом кімнати, навколо якого облаштовують інтерʼєр. Зокрема, встановлюють диван навпроти або меблі так, щоб екран проглядався з будь-якого куточка вітальні.

Проте коли в оселі є ще один важливий обʼєкт, скажімо, камін або панорамне вікно з гарним краєвидом, телевізор розташовують так, щоб зручно було переглядати і фільми, і насолоджуватися виглядом з вікна або ж вогнищем.

Тільки не навпроти вікна


Сонячні промені, що потрапляють в оселю через вікно, відбиваються від глянцевих поверхонь, тому телевізор не рекомендують вішати на стіну навпроти вікна. Інакше під час його перегляду потрібно буде закривати вікно шторами.

До того ж відбиття світла на екрані провокує надмірне напруження очей та погіршує якість картинки. Найкращий варіант - обрати стіну, перпендикулярну до вікна.

На стіні або на тумбі


Настінний монтаж доволі габаритного девайса дозволяє заощадити місце. Якщо йдеться про середньостатистичну “плазму” з діагоналлю 43”, її габарити складають 55,7 x 96,2 x 8,5 см, і це без підставки. Тож, для невеликих приміщень настінний монтаж актуальний. До того ж це виглядає мінімалістично.

Нерідко телевізор наче вписують в інтерʼєр. Наприклад, чіпляють на стіну посеред книжкових поличок, оточують фотографіями, картинами.

Попри переваги настінного монтажу, телевізори часто встановлюють на спеціальних телевізійних тумбах. Це спрощує доступ до задньої панелі приладу, а саме до різних розʼємів. У тумбі зручно зберігати додаткові аксесуари: програвач, ігрову консоль тощо.

Тож, де саме встановити телевізор, обирати вам. Сподіваємося, наші поради та підказки стануть у пригоді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: телевізор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.