Пенсії у березні зростуть щонайменше на 18%: для кого саме

Пенсії у березні зростуть щонайменше на 18%: для кого саме
Під час березневої індексації українські пенсії збільшаться як мінімум на 18%. Проте точний коефіцієнт збільшення у Мінсоцполітики все ще розраховують.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, пише 24 канал.

"Ми підвищуватимемо пенсії в березні з огляду на інфляцію. Відсоток сказати ще не можу, бо він складно розраховується, не дуже дорівнює інфляції, а гнучкіший. Але я думаю, від 18 до 20 відсотків збільшення буде", – зауважила міністерка.

За її словами, стабільні надходження до Пенсійного фонду під час війни вдалося забезпечити завдяки податкам з заробітних плат військовослужбовців.

"Пенсійний фонд за цей проміжок часу фактично продемонстрував свою стійкість, і це сталося, як би там дивно не було, але завдяки нашим воїнам, бо приблизно мільйон людей пішли служити в армію, де в них доволі високі заробітні плати, і з цих зарплат у нас є єдиний соціальний внесок, який іде до Пенсійного фонду, що дало змогу стабілізувати Пенсійний фонд, не провалити його, тобто наші внутрішні гроші, які ми сплачуємо військовим, вони працюють як інструмент підтримки пенсіонерів", — пояснила голова відомства.

Для кого збільшаться пенсії:

В березні пенсію проіндексують для найбільш вразливих верств населення:

- за віком;
- інвалідністю;
- втратою годувальника;
- за вислугу років;
- страхові виплати чорнобильцям з інвалідністю та ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Інші виплати, які стосуються держслужбовців, науковців, військовослужбовців тощо, проіндексують уже після закінчення воєнного стану, каже заступниця Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щодо виплат, які стосуються держслужбовців, науковців, військовослужбовців тощо,не зажирно для них, і так з них дехто має більше 20000 тис грн пенсії щей до того ж і працюють за 70+, а молодь сидить без роботи. Мжливо приймете закон вже або пенсія або робота, та щей пільги за комуналку є. А той справді бідний пенсіонер, який отримує 2000 тис грн на місяць, кінці з кінцями зводить. Дибіли, а не влада.
Відповісти