На Волині школа і садочок лишились без тепла

На Волині школа і садочок лишились без тепла
Посеред опалювального сезону в комунальних установах Іванич вимкнули опалення. Діти в дитячому садочку, учні в ліцеї №1 лишились без опалення. Батьків не попередили.

Про це БУГу стало відомо з власних джерел.

На вулиці похолодало, навіть випав сніг, однак в навчальних закладах Іванич не має опалення. Батьків ніхто не попередив про відсутність тепла, тому діти зранку традиційно пішли в школу та дитсадочок. І опинилися в холодних класах та групах.

Депутатка селищної ради Катерина Бонюк на своїй сторінці у фейсбуці зазначила, що питання опалення ніхто не вирішує і дітям доводиться мерзнути в мінусову температуру.

“Батькам не повідомили заздалегідь, що дітям доведеться мерзнути. Вони сидять у холодному підвалі, бо тривога, а після відбою повернуться у холодні групи та класи”, – наголосила Катерина.

Зупинку теплопостачання в навчальних закладах підтвердив БУГу і керівник виробничої дільниці ТОВ «Аванті-Девелопмент», яка надає послуги з теплопостачання комунальним установам Іванич, Олег Новосад.

За його словами, в котельні, яка опалює дитсадочок і ліцей №1 сталася технічна поломка, яку вже ремонтують.

Нагадаємо, селищна рада боргувала за опалення комунальних установ понад 2,5 мільйона гривень. Голова громада вперто не хотіла платити за тепло постачальнику теплової енергії – ТОВ «Аванті-Девелопмент» через особистий конфлікт.

Томашевська і керівництво ТОВ «Аванті-Девелопмент» не можуть дійти консенсусу щодо того, по якій ціні платити за теплопостачання. Справа навіть дійшла до суду. Фірма-постачальник теплової енергії подала скаргу на селищну раду і наразі її розглядає Волинський окружний адмiнсуд. За інформацією БУГу, 6-го березня відбулося перше судове засідання у цій справі в Луцьку.

Як стало відомо БУГу, борг за опалення керівництво громади, хоч і частково, але все-таки виплатило.

У тому, що котельні зупинилися через несплату і некомпетентність голови громади Лідії Томашевської, впевнена і Катерина Бонюк.

“Можливо, ви не в курсі, але котельні зупинилися через несплату! Власні амбіції і некомпетентність у всьому Томашевської привели до найгіршого: заклади освіти без тепла при мінусовій температурі. Рекомендую батькам дошкільнят і школярів приносити чеки з аптек в кабінет головихи”, – написала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині школа і садочок лишились без тепла
07 березень, 2023, 19:22