Мешканця Ковеля засудили до 3 років тюрми за ухилення від призову

Мешканця Ковеля засудили до 3 років тюрми за ухилення від призову
Ковельський суд призначив три роки ув'язнення військовозобов'язаному чоловікові, який ухилився від призову.

Повістку він отримав в жовтні минулого року, але до центру комплектації так і не прийшов, пише ZAXID.NET.

У суді пояснив це тим, що повинен утримувати дружину, дітей та хвору матір, а також не хоче мобілізуватись, бо «у нього погане передчуття».

Як йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду, повістку обвинуваченому вручили 24 жовтня минулого року. У ній було зазначено, що за два дні чоловік повинен прибути за вказаною адресою, аби розпочати військову службу. Однак він цього так і не зробив.

Щодо чоловіка розпочали кримінальне провадження. Справу кваліфікували за статтею 336 ККУ (ухилення від призову на військову службу), яка передбачає від трьох до п'яти років тюрми.

На судовому засіданні, яке відбулося 15 березня, чоловік свою провину визнав. «Оскільки у нього на утриманні дружина, двоє дітей та хвора матір, він вирішив ухилитися від призову на військову службу під час мобілізації, тому не прибув на вказаний час та дату для проходження військової служби. У скоєному розкаюється, просив суворо не карати», – йдеться у вироку.

Суддя Олексій Шишилін розцінив покази чоловіка критично. З'ясувалось, що матір проживає окремо від сина і ще поки не вийшла на пенсію, також жінка не має обмежень працездатності. Тож покази про начебто необхідність забезпечувати хвору матір суд розцінив як неправдиві.

«Обвинувачений вказав, що обставиною, яка його спонукала ухилення від призову, є необхідність забезпечення сім'ї грошима. Для цього він працює неофіційно продавцем і отримує заробітну плату 15-20 тис. грн. Також він сказав, йому відомо, що мобілізованим виплачують зарплату близько 30 тис. грн, що є більшою сумою від зарплати продавця, але все одно він не бажає бути мобілізованим, оскільки у нього погане передчуття. З наведеного суд дійшов висновку, що метою ухилення від призову <...> являється не матеріальне забезпечення сім'ї, а страх перед тягарем військової служби», – зазначив суддя.

Тож чоловіка визнали винним в ухиленні від призову та призначили мінімальне покарання за цією статтею – три роки тюрми. Щоправда, наразі вирок ще не набрав законної сили, обвинувачений протягом 30 днів може оскаржити його в апеляційному суді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А переселенців чого не мобілізують, як в одній зі статей було написано, бо не можу вбивати, а наші з Західної можуть.
Відповісти
Скільки років чоловіку?
Це ж важливо. 30 чи 58.
Відповісти
Чого чекати в країні, в якій вибирали поезидентами-головнокомандуючими вибирали зека-рецидивіста і 4-разового ухилянта від мобілізації.
Відповісти
А кто будет родину защищать?
Відповісти
Цікаво виходить, військові поховалися то по військоматах,то поробили справки/броні і сидять законослухняних з себе корчать, а Василь який автомат тільки по фотці бачив має йти і робити їх роботу. А за що 30 років гроші/льготи військові отримували? За гарні очі? Як на роботу влаштуватися "має бути освіта і досвід роботи" як йти на війну, "немає елементарних знань, не біда і так піде, а ми потім твою жінку нах посилати будемо коли прийде до військомату поцікавитись чи живий чи ні". Нам треба війну виграти чи василів перебити?
Відповісти
Останні новини
Мешканця Ковеля засудили до 3 років тюрми за ухилення від призову
21 березень, 2023, 10:42