У Міноборони просять ніде не обговорювати контрнаступ

У Міноборони просять ніде не обговорювати контрнаступ
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр закликала не розпитувати про контрнаступ Сил оборони України й публічно не обговорювати військові плани української армії.

Про це вона написала у Facebook.

Маляр заявила, що коли зона бойових дій була закрита для доступу будь-кого, крім військових, вдалося реалізувати найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з погляду інтенсивності звільнення територій — контрнаступ на Харківщині.

«Тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу <...> Не треба в ефірах питати експертів, а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії. У нас один стратегічний план — звільнити всі наші території. А деталі — то вже військова таємниця», — пише Маляр.

Вона наголосила, що стратегічні військові плани й задуми мають право оприлюднювати лише три людини у державі — Верховний Головнокомандувач, міністр оборони та Головнокомандувач ЗСУ. Всі інші можуть лише цитувати.

«Бо інформація — це теж зброя, і ми нею теж воюємо», — наголосила заступниця міністра оборони.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай резніков менше розказує коли що буде а дєрмак всерівно все доповість путіну бо зеля йому дозволяє
Відповісти
А у нас до стратегічних військових планів допущено кожну домогосподарку? Тоді гріш їм ціна. Якщо ж ні, то чому у нас людям забороняють обговорювати все і вся? То не на часі, то - ніззя. Чи може наш народ влада рахує за бидломасу? Людина, яка не є носієм державних секретів, може говорити що завгодно. І тим паче гріш ціна буде рашкорозвідці, якщо вона інформацію буде черпати з базарних пліток.
Відповісти