Приміські та міжміські автобуси мають рухатися до АС, а не їздити центральними вулицями Луцька, – Поліщук

Приміські та міжміські автобуси мають рухатися до АС, а не їздити центральними вулицями Луцька, – Поліщук
Робота щодо впорядкування пасажирських перевезень приміських та міжміських автобусних маршрутів в Луцькій міській територіальній громаді ведеться ще з 2020-го року. Як зауважив начальник відділу транспорту Віктор Главічка, міська рада неодноразово зверталася до Волинської обласної військової адміністрації, щоб врегулювати це питання.

Про це інформують у пресслужбі Луцькради.

У 2020 році між Волинською обласною державною адміністрацією та Луцькою міською радою був підписаний Меморандум про співпрацю з питань курсування приміських автобусів вулицями міста Луцька відповідно до вимог чинного законодавства та рішення міської ради від 25.07.2007 № 16/17 «Про забезпечення дотримання Закону України “Про автомобільний транспорт” на вулицях м. Луцька”» зі змінами, умови якого департамент інфраструктури Волинської обласної адміністрації не виконав.

“Ситуація стає все гіршою. Для прикладу, Привокзальна площа перетворилися на місце відстою приміських автобусних маршрутів Рожищенського району”, - зазначив начальник відділу транспорту міської ради Віктор Главічка. За його словами, за результатами моніторингу “Безпечне місто” інтенсивність руху у пікові години дуже висока - кожні дві-три-п’ять хвилин.

Технічні та екологічні характеристики автобусів не відповідають сучасним вимогам, оплата проїзду проводиться готівкою, облік пасажирів відсутній, порушуються схеми та розклади руху автобусів, а також розбалансовують логістику на міських маршрутах, що, в свою чергу, негативно впливає на безпеку дорожнього руху.

“Ми боремося, щоб місто було комфортним для тих, хто їздить власним автомобілем, і для тих, хто користується громадським транспортом. Ми напрацювали багато рішень: впроваджуємо турбокільця, стрілки на світлофорах, змінюємо напрямки руху тощо. Але якщо всі автобуси Волині будуть їздити в нашому місті, то всі наші зусилля зійдуть нанівець. Відповідно до вимог законодавства, приміські й міжміські автобуси мають рухатися до автостанції, а не їздити центральними вулицями. Тому необхідно підійти до цього питання комплексно», – зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мер гандонльєр хабарник і просто мудак має добровільно піти у відставку
Відповісти
Мер комплексно йди на х ..й
Відповісти
Він переживає,що стільки грошей йде повз його кишеню.
Відповісти
Зроби проїздні квитки на міський транспорт, а тоді про приміські говори, бо через сраку якось так виходить.
Відповісти
А що, вони створюють конкуренцію палицюківським катафалкам?))
Відповісти
Народні засранці з міської адміністрації знову демонструють дебілізм. Ті самі засранці спочатку вгробили міські пасажирські перевезення до приходу яких маршрутки ходили кожні 2-3 хвилини і остання відправлялася опів на першу з вокзалу опівночі а тепер у вихідні ода маршрутка на рейсі. То тепер ці імбіцили до міжміських хочуть добратися. Дай Бог щоб цім недоумка хтось трепонацію черепа зробив і туди зайшло свіже повітря, бо місків там геть нема.

Відповісти
Народні засранці в дії.
Відповісти
Ідея хороша,тоді побудуйте АС на кожному в'їзді в Луцьк. Ковельська,Володимирська,Дубенська, Рівненська. Тоді можна вести якусь мову. Бо заборонити, то найлегше. А витіснення конкурентів потрібно робити створенням кращої інфраструктури для водіїв та пасажирів. Для прикладу, Ви прибуваєте на АС,де на зупинці стоять комфортабельні автобуси 3-4 маршрутів. Ви читаєте на табло схеми маршрутів і обираєте потрібний. Купуєте у терміналі квиток, для гостей міста можна паперовий,з певним терміном дії(наприклад година) і щасливої дороги.
Відповісти
Полішук зразковий керівник. Вимогливий до пділеглих. Чуйний до співробітників.
Відповісти
Останні новини
Приміські та міжміські автобуси мають рухатися до АС, а не їздити центральними вулицями Луцька, – Поліщук
31 березень, 2023, 16:45