Хто може видати пацієнту електронний рецепт: пояснення МОЗ

Хто може видати пацієнту електронний рецепт: пояснення МОЗ
Після хвилі обурення та суспільних дискусій щодо доречності продажу певних ліків лише за рецептом, у МОЗ вирішили роз'яснити ситуацію. Там наголосили, що з 1 квітня кількість рецептурних лікарських засобів не змінюється.

Як сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, для українських пацієнтів з'являється додатковий сервіс – електронний рецепт, передає 24 Канал.

Міністр наголосив, що рецептурні препарати мають продаватися і вживатися за рецептом лікаря, але водночас в Україні діє воєнний стан і з 5 травня 2022 року МОЗ дозволило продаж рецептурних ліків без рецепта в разі належного обґрунтування.

"Ми маємо прифронтові території, де ускладнений доступ до меддопомоги. Але з 1 квітня ми просто запроваджуємо додатковий сервіс, який дозволяє спростити можливість отримання рецептурного препарату", – пояснив він.

Ляшко зауважив, що якщо людина тривалий час вживає рецептурний препарат, їй не потрібно весь час ходити до лікаря. Достатньо зв'язатися зі своїм сімейним лікарем телефоном.

"Вона може в дистанційній формі отримати рецепт на цей препарат і погасити його найближчій до місця проживання аптеці", – сказав він.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хто може видати пацієнту електронний рецепт: пояснення МОЗ
03 квітень, 2023, 04:13