Членство України в НАТО: США вимагають відкласти питання, – FT

Членство України в НАТО: США вимагають відкласти питання, – FT
США, Німеччина та Угорщина виступають проти того, щоб дати Україні "дорожню карту" для членства в НАТО вже на липневому саміті Альянсу.

Про розбіжності всередині блоку пише УНІАН з посиланням на Financial Times.

Як розповіли журналістам неназвані чиновники, які брали участь у переговорах, Польща і країни Балтії хочуть запропонувати Україні більш тісні зв'язки з НАТО і чіткі заяви про майбутнє членство. Однак США, Німеччина та Угорщина цій ідеї противляться.

Видання зазначає, що раніше президент України Володимир Зеленський поставив ультиматум: він візьме участь у липневому саміті НАТО лише в тому випадку, якщо Україні представлять реальну схему для членства після війни.

Зараз між східними і західними членами НАТО ведуться суперечки про те, як бути в цій ситуації.

Стверджується, що в березні генсек НАТО Єнс Столтенберг представив державам-членам документ з "практичними і політичними" пропозиціями для Києва. Тепер всередині Альянсу ведуться жорсткі дискусії про те, що можна пообіцяти Україні.

"У нас попереду кілька тижнів напружених переговорів, щоб закрити ці прогалини і домогтися політичного результату", — сказав один західний чиновник.

При цьому всі 31 член Альянсу згодні з тим, що питання вступу в НАТО України не є питанням короткострокової перспективи і не може серйозно обговорюватися, поки йде війна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.