Волонтерки з села на Волині готують їжу для 200 бійців, які перебувають на реабілітації. ВІДЕО

Волонтерки з села на Волині готують їжу для 200 бійців, які перебувають на реабілітації. ВІДЕО
Щотижня жительки села Сокіл Рожищенського району готують їжу для військовослужбовців, які перебувають на реабілітації, передають продукти на фронт, а також допомагають дітям-переселенцям, які втратили батьків.

Про це розповіла Суспільному волонтерка Людмила Сасовська.

Аби приготувати їжу для двохсот військовослужбовців, які перебувають на реабілітації у Луцьку, збираються раз чи двічі на тиждень.

Зі слів Людмили Сасовської, їй допомагають 15 господинь. Для бійців у медзакладах готують різне: плов, запечені крила, салати, печену капусту, уху, компоти, печиво та пироги.

"Для діток так само завозимо якісь фрукти. Ми їм допомагаємо смаколиками, допомагаємо тортами, і піцою, і подарунками. Дуже багато люди нам приносять моркву, буряк, капусту. Наші друзі передали нам 20 кг свіжої риби, ми готовили", – каже волонтерка.

Із перших днів повномасштабної війни м'ясні консерви готують у духовках та автоклавах. Продукти та гроші надають небайдужі волиняни, – говорить місцева жителька Олена Мельничук. Для виготовлення тушківок самостійно переробляють куряче м'ясо.

"Часом мусимо приходити і на слідуючий день: один день приготовити, а на другий день пофасувати по банках, і поварити, кожен розбирає додому, в нас є тут так, що мають свій автоклав, так само в духовках", – каже волонтерка.

Зараз збирають передачу для бійців на Донецький напрямок. За тиждень, каже волинянка, виготовили 437 банок тушківок.

"Будемо передавати на схід, і там має бути 12 точок роздачі. Оце проста, а це з гречкою. Ми обов’язково кладемо, моркву, цибульку. Ми на даний момент передаємо тільки сухе печиво і тушонки", – сказала Людмила Сасовська.

За тиждень до Великодня волонтерки планують спекти та відправити на передову також традиційні паски. Для цього, зазначила волонтерка Людмила Сасовська, закупили 1 200 формочок для випікання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волонтерки з села на Волині готують їжу для 200 бійців, які перебувають на реабілітації. ВІДЕО
10 квітень, 2023, 14:20