Волинська єпархія УПЦ (МП) зробила заяву щодо прийнятої облрадою заборони

Волинська єпархія УПЦ (МП) зробила заяву щодо прийнятої облрадою заборони
У Волинській єпархії УПЦ (МП) прокоментували рішення Волинської обласної ради про заборону діяльності цієї церкви на території Волинської області.

Відповідну заяву опублікували на офіційному сайті єпархії.

Зокрема, у заяві йдеться про те, що, на думку представників єпархії, депутати перевищили межі своїх повноважень та порушили статті Конституції України «Про свободу совісті». Зауважують також, що на адресу церкви пролунала низка нібито необґрунтованих звинувачень.

Додають також, що, мовляв, Волинська єпархія УПЦ (МП - ред.) усіма силами та можливостями допомагає нашим захисникам на фронті та опікується постраждалими у тилу.

Нагадаємо, депутати Волинської обласної ради зібрали позачергову сесію, на якій прийняли рішення про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Волинської області.

За таке рішення проголосували 54 депутати із 54 присутніх на сесії.

Депутати вирішили:

1. Звернутися до Президента України визначити відповідно до статті 93 Конституції України законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» невідкладним – для його позачергового розгляду Верховною Радою України.
2. Заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Волинської області.
3. Рекомендувати Волинській обласній військовій адміністрації розірвати договір оренди (користування) на комплекс споруд з релігійною організацією «Святогорський успенський зимненський ставропігіальний жіночий монастир Волинської області» та відповідні договори з іншими релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

Окрім того, вирішили рекомендувати органам місцевого самоврядування Волинської області сприяти зміні підлеглості релігійних громад УПЦ «МП» в канонічних й організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад. Більше того, депутати просять органи місцевого самоврядування на Волині здійснити інвентаризацію земельних ділянок, що перебувають в користуванні УПЦ (МП), а згодом припинити право користування на такі земельні ділянки, прийнявши відповідні рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто їх питає?
Відповісти
Усіма силами та можливостями допомагає нашим захисникам на фронті та опікується постраждалими у тилу. Це такий жарт б..ь.?
Відповісти
Без ''нібито''і ''мовляв''. Якщо ви чесні журналісти.
Відповісти
Арешувати агентів кацапської розвідки!
Відповісти
Як не дивно, але УПЦ МП це наша Українська церква - вкрадена, окупована та сплюндрована, але наша. Ми повинні очистити її та повернути.
Відповісти
Лучанину: що означає "очистити її та повернути"? Є єдиний простий і легальний шлях очищення і повернення - перейти до ПЦУ. Усе інше від лукавого.
Відповісти
як тільки стануть православною церквою, а не стамбульським патріархатом
Відповісти
Для "Переходжу до ПЦУ": а хіба Вселенський патріарх не є православним? Хіба він для вас не є першим серед рівних відповідео до канонів православ'я? Чи вам комфортніше з московітами, які взагалі не мають томосу, тобто є самосвятами або по-простому сектою?
Відповісти
УПЦ була є і буде. Слава Богу за ці гоніння і за ці випробування, а всім недопатріотам, хочу нагадати, що вони всі хрещені саме у цій церкві, як мінімум усі хто народився до 1992 року. Тому ротики на замок і ні слова про істинну Церкву, безбожники.
Відповісти
Все правильно зробили. Молодці. Давно пора
Відповісти
Правильно все робоять, Українська цервка в Україні а москальська а хто виступає проти захищає той точно має якісь звязки з московитими і можливо й працюютб на москаля в тихаря тому й і виправдовують московських попів.
Відповісти
Євреї попів переможуть
Відповісти
Це московські попи згадали про совість? Та це вони без сорому й совісті, це вони сприяли війні. Скільки ще треба було жертв, щоб нарешті у депутатів прокинулось усвідомлення розірвання духовних оков агресора.
Відповісти
Вони кажуть ,що вони не мп,то чому вони виступають проти цього рішення облради?
Відповісти
Пцу-це порошенка церква України, для чого бути залежними від когось, чому немає незалежності церкви???
Відповісти
Пішли вони лісом за російським кораблем.
Відповісти
Правда в тому, що упц хоч і юридично в документах позбулась приставки МП, але автокефалії не просила ні від мацква, ні від Константинополя, тобто по факту вони лишились в лоні рпц, але намагаються всіх обдурити, махаючи новою назвою)))
Відповісти