Заборона релігійних організацій, пов'язаних із РФ: Всеукраїнська рада церков підтримала законопроєкт

Заборона релігійних організацій, пов'язаних із РФ: Всеукраїнська рада церков підтримала законопроєкт
Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримала розгляд в парламенті законопроєкту, який не допускатиме діяльність будь-яких релігійних організацій із центрами впливу в Росії.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає Главком.

«Вчора у мене відбулася відверта розмова з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Сьогодні всі ми турбуємося про українське суспільство і про те, аби російський ворог не проникав у наші серця й душі. Ми проговорили низку законодавчих ініціатив, які сьогодні подані до Верховної Ради України. З-поміж інших, особливу увагу приділили проєкту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» ( № 8371)», – нагадав Стефанчук.

Він уточнив, що вказаний законопроєкт «не допускатиме діяльність будь-яких релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться за межами України у державі, що здійснює військову агресію проти України».

«За підсумками зустрічі з членами ВРЦіРО сьогодні я отримав лист, де значиться, що церкви та релігійні організації підтримують розгляд в Українському парламенті та прийняття за основу зазначеного документа. І цим самим вони всі визнають, що ці відносини мають бути унормовані законодавчо», – повідомив голова ВР.

Також Стефанчук додав, що «ВРЦіРО – проти російської церкви в Україні і всі усвідомлюють, що Росія не має права впливати на українські релігійні організації».

«Всі одностайно визнають невідворотність юридичної відповідальності будь-якої особи за порушення законодавства України, незалежно від того, в рясі людина чи ні. Зі свого боку, я, як Голова Верховної Ради України, зазначу, що всі ці та інші надані нам з боку ВРЦіРО пропозиції ми розглянемо й приймемо виважене рішення. Українські релігійні організації (об'єднання) мають бути з Українським Народом та з Україною без жодного впливу з боку Росії!», – підкреслив Стефанчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Заборона релігійних організацій, пов'язаних із РФ: Всеукраїнська рада церков підтримала законопроєкт
13 квітень, 2023, 15:00