На Волині затримали крадія піску

На Волині затримали крадія піску
За межами села Чарторийськ Маневицького району виявили особу, яка порушила права державної власності на надра. Громадянин здійснював екскаватором-навантажувачем забір піску на земельній ділянці, яка йому не належить.

Про це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Жодного дозвільного документа на користування ділянкою надр чоловік не мав, що є порушенням ст.19 КУ «Про надра».

Нагадаємо, що українське законодавство відносить пісок до корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення, видобуток яких дозволено за наявності відповідної ліцензії, гірничого відводу, плану розробки родовища та інших дозвільних документів.

Винну особу інспектори Держекоінспекції Волині притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 47 КУпАП, сума штрафу - 1700 грн.

Також порушнику природоохоронного законодавства буде виставлена претензія за завдану шкоду довкіллю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В 2010 році, до розширення дорожнього полотна на трасі Київ-Ковель , сесія с/ради села Старий Чорторийськ прийняла відповідне рішення про оформлення і виділення в натурі земельної ділянки тобто пісчаного кар'єра.На той час і донині місцева алада не зробила геть нічого щоб те рішення узаконити.Відповідно тепер жителі села 'крадуть' у себе пісок, Відповідні служби району мають роботу ..
Відповісти
Яка ще державна власність на надра? Звідки ви це взяли. Згідно чинного законодавства надра належать народу. Там же написано, що народ передає право розпоряджатись надрами державі. Але є нюанс. Жодного документу, яким би це право передавалось немає. Ось така фігня, малята. Виходить, що держава незаконно узурпувала право розпоряджатись надрами
Відповісти
Неграмотний дикун.
Відповісти