Україна та Польща домовилися про розблокування транзиту зерна

Україна та Польща домовилися про розблокування транзиту зерна
Україна і Польща досягли порозуміння у питанні транзиту українського зерна польською територією після того, як Польща запровадила заборону на ввезення українського зерна та іншої сільськогосподарської продукції. Його відновлять в ніч з 20 на 21 квітня 2023 року.

Як повідомляє пресслужба Мінекономіки, таку заяву зробила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко за підсумками перемовин у Варшаві.

"Ми ставимось до проблем, які виникли у польських колег, з такою самою увагою, як і Польща ставиться до наших проблем. Тому ми маємо оперативно і конструктивно реагувати на цю кризову ситуацію. За результатами переговорів було вирішено, що транзит українських сільськогосподарських товарів через територію Польщі буде розблоковано у ніч з четверга 20 квітня на пʼятницю 21 квітня поточного року", – розповіла міністр.

Свириденко наголосила, що зараз український Уряд очікує офіційної комунікації від польської сторони щодо технічних аспектів транспортування української продукції територією Польщі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна та Польща домовилися про розблокування транзиту зерна
19 квітень, 2023, 04:08