Через «Ягодин» намагалися ввезти контрабанду одягу та взуття на 3,3 мільйони

Через «Ягодин» намагалися ввезти контрабанду одягу та взуття на 3,3 мільйони
Більше півтори тонни нового одягу та взуття, вартістю понад 3,3 мільйони гривень, намагалися незаконно ввезти в Україну через митний пост «Ягодин».

Про це інформує Державна митна служба України.

Так, на митному посту «Ягодин» працівники Волинської митниці спільно з колегами із Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби звернули увагу на вантаж, задекларований як "вживаний одяг та додаткові речі до одягу, невідсортований, без індивідуальної упаковки, продезинфікований, зі ступенем зносу 25%". Товар, призначений для подальшого використання за призначенням, поставлявся насипом у поліетиленових мішках.


Однак під час повного митного огляду з відкриттям та перерахунком вантажних місць серед секонд-хенду виявили новісінькій одяг з цінниками продавця та взуття без ознак його використання.

Загалом тимчасово вилучили понад 2 тисячі пар взуття та 10 мішків футболок, сорочок, штанів весняно-осіннього чи літнього сезонів вагою 1,5 тонни.

Орієнтовна вартість предметів правопорушення за курсом Нацбанку на момент його вчинення становить 3 мільйони 307 тисяч гривень. Остаточну вартість буде визначено у ході товарознавчої експертизи.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (переміщення товарів з приховуванням від митного контролю шляхом надання неправдивих відомостей щодо найменування товарів), санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Остаточне рішення про притягнення порушника до відповідальності прийматиме суд.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через «Ягодин» намагалися ввезти контрабанду одягу та взуття на 3,3 мільйони
01 травень, 2023, 12:10