На Волині священник передав у музей старовинні хоругви, ікони та плащаницю. ВІДЕО

На Волині священник передав у музей старовинні хоругви, ікони та плащаницю. ВІДЕО
У Музеї волинської ікони відкрили виставку "Світ церковного мистецтва", в якій представлені 12 експонатів, подарованих настоятелем церкви Святого Бориса і Гліба Православної церкви України села Романів Луцького району Денисом Клюковським.

До експозиції готувалися два місяці, – розповіла Суспільному старша наукова співробітниця Людмила Карпюк.

"Ми вирішили нашу історію передати і зберегти у пам’ятках. Передали хоругви, ікони та плащаницю", – говорить Денис Клюковський.

Передані експонати були в досить доброму стані, але вони потребували консерваційно-реставраційних робіт, – каже Людмила Карпюк.

Серед презентованих пам’яток: дев'ять хоругв, дві плащаниці, процесійний хрест, створені у XIX-XX століттях, – розповідає музейниця. З її слів, найцікавіші в експозиції – пам’ятки, написані місцевим художником Володимиром Щукіним.

Зі слів настоятеля Дениса Клюковського, у їхньому храмі зберігається найбільше робіт художника, створених 100 років тому. Зі слів наукової співробітниці музею Людмили Карпюк, подивитися на давні рукописні твори прийшло понад 30 відвідувачів.

В експозиції представлені не усі подаровані пам’ятки, два експонати потребують термінової реставрації, – зазначає Людмила Карпюк. З її слів, виставка, приурочена до Міжнародного дня музеїв, триватиме орієнтовно місяць.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині священник передав у музей старовинні хоругви, ікони та плащаницю. ВІДЕО
18 травень, 2023, 06:31