Близько 70% споживачів віддають перевагу українським брендам — експерти Emporium*

 Близько 70% споживачів віддають перевагу українським брендам — експерти Emporium*
Понад половину споживачів при виборі товарів та послуг насамперед цікавить бренд, а вже потім ціна, відгуки, можливість отримати знижку чи подарунок. Близько 55% купують переважно продукцію виробників, щодо яких мають позитивний досвід. З-поміж тих, для кого бренд має значення, понад 69% віддають перевагу товарам, зробленим українськими компаніями. Причому 56% з них почали купувати продукцію вітчизняних виробників торік, після 24 лютого.

Які фактори вплинули на формування нової споживчої тенденції та чи стане вона довгостроковим трендом, з'ясовували експерти сайту Emporium.

Чому зростає попит на українські бренди


Аналітики споживчого ринку зауважують, що причин підвищеного інтересу до товарів вітчизняних виробників декілька. Основні з них такі:

  • Підтримка української економіки. Близько 40% споживачів стверджують, що свідомо купують українські товари, щоб підтримати локальні компанії. Таким чином вони сприяють збільшенню податкових надходжень до бюджету та розширенню виробництва.

  • Раціоналізація витрат. Війна призвела до значного падіння рівня доходів — його відчули близько 80% українців. Одночасно відбувається зростання цін на життєво важливі групи товарів. Приблизно 65% споживачів визнають, що змушені економити, купуючи дешевшу продукцію. Саме таку, у порівнянні з закордонними аналогами, пропонують українські виробники.

  • Можливість отримати більшу знижку, використовуючи купони на знижку, або, як їх часто називають промокоди. Знижки за промокодом можна, звичайно, отримати й при замовленні в інтернет-магазинах імпортних товарів. Різниця у їх розмірі. Знижки на продукцію вітчизняного виробництва, зазвичай, на 10-15% вищі, ніж на закордонні брендові аналоги. Разом з нижчими цінами вдається суттєво зекономити, що нині є надзвичайно актуально.

  • Реклама та маркетинг. Заклик “Купуй українське” можна почути на телебаченні, у соцмережах, постах блогерів — лідерів думок, у магазинах. Рекламна мотивація проста й патріотична — частина грошей, які покупці платять за вітчизняну продукцію, йде на податки та підтримку армії, наближаючи перемогу. Продавці, своєю чергою, намагаються виділити товари, вироблені українськими брендами, викликати інтерес до них та сформувати довіру.

  • Зміна в логістиці. Війна стала причиною розриву логістичних ланцюжків. Ритейлерам довелося відмовитися від багатьох звичних каналів постачання та нерідко налагоджувати нові логістичні шляхи. В умовах війни часто доставити місцеві товари простіше й дешевше, ніж привезти з-за кордону.


  • З урахуванням цих чинників, експерти очікують, що попит на українські бренди швидше за все переросте в довготривалий тренд. Чи збудуться прогнози, покаже час.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
    Останні новини
    Близько 70% споживачів віддають перевагу українським брендам — експерти Emporium*
    18 квітень, 2023, 13:19