Українські військові взяли Бахмут у напівоточення

Українські військові взяли Бахмут у напівоточення
Українські військові взяли місто Бахмут у напівоточення, що дає можливість знищувати ворога. Окупантам доводиться оборонятися у тій частині міста, яку вони контролюють.

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона наголосила, що російським силам не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Просування українських військ у передмісті по флангах, яке триває і зараз, дуже сильно ускладнює ворогу перебування у Бахмуті.

«Наші оборонці зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об'єктами та приватним сектором Бахмута у районі "Літак"», — пише Маляр.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий також сказав у коментарі «Суспільному», що українські військові тримають фортифікаційні споруди та декілька приміщень південно-західної частини міста, тривають важкі бої.

«Місто знищене, ніякої військової та навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр — не взяли. Ми намагаємося тиснути на флангах, не давати їм спокою і, за можливості, контратакувати», — сказав він.

Що передувало?

Власник ПВК «Вагнера» євген пригожин, чиї бойовики штурмували місто, заявив про повне захоплення Бахмута 20 травня: «224 дні тривала операція зі взяття Бахмута. "Бахмутська м'ясорубка" почалася 8 жовтня 2022, щоб дати можливість пошарпаній російській армії прийти до тями».

Зокрема, він відзвітував про захоплення останнього району, який утримували українські військові — району «Літак», де розташовувався один із символів міста — літак-пам'ятник МіГ-17. Утім заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначала, що українські війська ще тримають там оборону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Бахмут
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.