Настоятелю монастиря з Мелітополя повідомили про підозру в колабораціонізмі

Настоятелю монастиря з Мелітополя повідомили про підозру в колабораціонізмі
Настоятелю монастиря з Мелітополя, який брав участь у заходах на підтримку держави-агресора та очікував на прихід «руського миру», повідомили про підозру.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури настоятелю монастиря з Мелітополя, який входить до Запорізької єпархії УПЦ (МП), повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

За даними слідства, священнослужитель сприяв утвердженню окупаційної влади рф на території Мелітопольского району. З серпня 2022 року він активно брав участь у пропагандистських заходах проти України.

Під час публічних виступів підозрюваний закликав мешканців окупованого Мелітополя підтримати проведення незаконного референдуму про приєднання до складу рф.

Разом з іншими представниками Московського патріархату на підтримку окупаційної влади відвідав «церемонію» оголошення незаконної анексії росією Херсонської, Запорізької, Луганської й Донецької областей.

За антиукраїнські погляди та проросійські переконання рішенням РНБО України до підозрюваного на 5 років застосовані персональні санкції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Настоятелю монастиря з Мелітополя повідомили про підозру в колабораціонізмі
23 травень, 2023, 11:35