Прикордонник, який служив на Волині, допоміг побратимам вийти з оточення поблизу Бахмута

Прикордонник, який служив на Волині, допоміг побратимам вийти з оточення поблизу Бахмута
Офіцер-прикордонник Федір Залевський, який служив на Волині, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Про це розповіли у пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Свій військовий шлях у прикордонному відомстві Федір розпочав у 2014 році. В 2019 військовослужбовець отримав офіцерське звання. Прикордонник проходив службу на Волині та Львівщині, проте після повномасштабного вторгнення, не маючи жодних сумнівів, разом із підрозділом вирушив на схід. І хоча це був перший бойовий досвід прикордонника, з усіма завданнями він впорався.

У складі зведеного загону Федір брав участь у відбитті збройної агресії на Донеччині. У підпорядкуванні офіцера було понад 40 військовослужбовців. Бійці мужньо та стійко тримали позиції в районі Соледару та Бахмуту.

«Ситуація на фронті була важка, штурми ворога майже не припинялись. Але ми стояли до останнього. Якщо й відходили від позицій, то тільки аби зберегти життя побратимів, як керівнику це для мене було першочергово», – розповідає прикордонник.

Спільно із побратимами з окремих аеромобільних бригад прикордонник вміло здійснював маневри силами та засобами на полі бою. Офіцер, з метою відновлення тимчасово втрачених позицій, особисто очолив два штурми. Під час одного бою прикордонник отримав поранення.

«На одній із позицій поблизу Бахмуту мої бійці потрапили в оточення. Разом із трьома побратимами ми вирушили, щоб забезпечити для них «коридор». І нам це вдалося, проте коли вже відходили, неподалік «прилетіли» чотири вистріли з РПГ та розірвалась міна. Товариш на псевдо Койот допоміг мені евакуюватися, далі – шпиталь та лікування», – пригадує офіцер.

Після лікування та відновлення Федір мав змогу відвідати свою сім’ю. Зі щирими обіймами прикордонника зустріли дружина та 4-річний син Артем.

Нині Федір повернувся на службу до свого підрозділу. Разом із побратимами він впевнений, що у ворога немає жодних шансів. І знає, що зробить усе, щоб його син зростав під мирним українським небом.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі, капітана Федора Залевського нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.