Боржникам комунпослуг у місті на Волині заблокували майже сотню банківських рахунків

Боржникам комунпослуг у місті на Волині заблокували майже сотню банківських рахунків
Близько сотні банківських рахунків абонентів комунального підприємства "Володимирводоканал" заблоковані через борги перед підприємством.

Про це розповів Суспільному юрисконсульт підприємства Богдан Пікула.

З його слів, з 6 травня набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану", який повернув арешти коштів на банківських рахунках боржників, які були тимчасово припинені на початку війни, – каже Богдан Пікула.

За рішенням суду виконавча служба звертається до банків з рішенням про блокування рахунків боржників. Розблокувати їх можна за умови сплати боргу.

У комунального підприємства "Володимирводоканал" всього 13 тисяч абонентів, – каже юрисконсульт. Заборгованість стягують з фізичних осіб, які мають борги у понад чотири тисячі гривень.

Богдан Пікула каже: нині виконують рішення суду, які були винесені ще до початку війни та блокують банківські картки тим неплатникам, які боргували підприємству ще до 2022 року. Додає: у зв'язку з повномасштабним вторгненням рішення суду виконавча служба виконати не могла, існували обмеження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Людей довели до нищего существования.Сами воруют млрдами.Ну и что даст блокировка,да нечего.Как людям оплачивают,так люди и платят.
Відповісти