Ексглаву СБУ в Криму Олега Кулініча судитимуть за держзраду

Ексглаву СБУ в Криму Олега Кулініча судитимуть за держзраду
За держзраду та заволодіння зброєю судитимуть ексначальника Головного управління СБУ в АР Крим. Олега Кулініча затримали 16 липня 2022 року під час спецоперації Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України.

Про це повідомляють в Офісі генпрокурора та Державному бюро розслідувань.

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обинувальний акт стосовно колишнього начальника Головного управління СБУ в АР Крим, на момент вчинення злочину – діючого офіцера з особливих доручень І категорії групи помічників та консультантів керівництва СБУ Апарату Голови Служби безпеки України.

Йому інкриміновано участь у злочинній організації, державну зраду, самовільне залишення місця служби військовослужбовцем, заволодіння зброєю та бойовими припасами, незаконне зберігання вогнепальної зброї.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений був залучений співробітниками спецслужб рф до негласної співпраці з представниками держави-агресора. Будучи активним учасником злочинної організації та діючи під керівництвом працівників фсб рф, він систематично надавав інформацію про процеси, які відбуваються в державі і безпосередньо в СБУ з метою впливу на них. До складу цієї злочинної організації також входив колишній заступник секретаря РНБО України, який на даний час перебуває у розшуку та знаходиться на території рф.

Заздалегідь знаючи про плани збройних сил рф здійснити напад з тимчасово окупованої території АР Крим на материкову частину України, підозрюваний умисно приховав цю надважливу інформацію від керівництва і заборонив інформувати з цього приводу центральне управління СБУ.

У перші години вторгнення він свідомо блокував будь-які спроби підлеглих інформувати керівництво СБУ і суспільство про реальну ситуацію у регіоні, не вживши жодних заходів для захисту державного суверенітету.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Матеріали досудового розслідування щодо інших учасників злочинної організації виділено в окреме провадження у зв’язку з їх розшуком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.