Підсудний забарикадувався і підірвав себе: повідомили деталі вибуху у суді Києва

Підсудний забарикадувався і підірвав себе: повідомили деталі вибуху у суді Києва
Підозрюваний у вибуху в Шевченківському райсуді Києва загинув на місці події при штурмі силовиків, двох правоохоронців поранено.

Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко в Telegram і в ефірі національного телемарафону, - пише "Українська правда".

"Правопорушник загинув на місці події. За попередньою інформацією, підірвав себе. Під час штурму приміщення поранені двоє бійців КОРДу. Їхні життя врятували щити, з якими рухалися спецпризначенці", - сказав Ігор Клименко.

В ефірі національного телемарафону Клименко підтвердив, що чоловіком, який влаштував вибух нині в суді, є Ігор Гуменюк, чия справа тривала 8 років.

Гуменюка доставили 5 липня на чергове засідання суду. Після засідання він, за попередньою інформацією, підірвав невстановлені вибухові пристрої в туалеті і спробував утекти. Його зупинили караульні пострілом у повітря. Після цього Гуменюк забарикадувався в конвойному приміщенні. При штурмі, за попередніми даними пролунав ще один вибух, внаслідок якого загинув сам Гуменюк, двоє КОРДівців отримали поранення нижніх кінцівок.

На запитання журналістів, як підсудному вдалося пронести вибухові пристрої, Клименко відповів, що це має встановити слідство.

За нинішніми подіями, правоохоронці розпочали досудове розслідування за двома статтями: спроба втечі підсудного з-під варти, вчинена способом небезпечним для життя багатьох людей та посягання на життя працівника правоохоронного органу, повідомляє столична прокуратура.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
8 років слідства,серйозно,де ми живемо, в якій такій демократичній правовій державі...може вже пора щось робити,що і підтвердив цей чоловік своїм вчинком.
Відповісти
Останні новини
Підсудний забарикадувався і підірвав себе: повідомили деталі вибуху у суді Києва
05 липень, 2023, 21:03