36-річний запоріжанин організував канал постачання наркотиків до виправної колонії на Волині.ФОТО

36-річний запоріжанин організував канал постачання наркотиків до виправної колонії на Волині.ФОТО
Запорізькі поліцейські перекрили міжрегіональний канал постачання наркотиків до виправної колонії на Волині.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Запорізької області.

Запоріжанин, який відбував покарання на заході України, за допомогою спільників із «волі» організував наркотрафік у виправну колонію. Правоохоронці затримали правопорушників, ініціатора злочинного бізнесу конвоювали до регіону походження та взяли під варту.

Працівники обласного управління карного розшуку разом зі слідчими, оперативниками Запорізького РУП, колегами з Волинської області та співробітниками Маневицької колонії задокументували діяльність осіб, які переправляли ув’язненому наркотичні засоби для особистого вживання та розповсюдження на території закладу.

Організував наркобізнес 36-річний житель Запоріжжя, який відбував покарання за скоєння майнових злочинів у зазначеному виправному закладі. До протиправної діяльності він залучив двох земляків.

Запоріжці у своєму регіоні купували метадон, метамфетамін, марихуану, PvP, ретельно маскували «товар» у речі, засоби гігієни або продукти харчування та з метою конспірації відправляли посилки товаришеві на імена інших засуджених.

6 липня за силової підтримки спецпризначенців КОРД правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за місцями мешкання запорізьких фігурантів та вилучили речові докази.

Попередньо затриманим інкримінують злочин, передбачений ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Однак за результатами слідства діям кожного буде надано остаточну правову кваліфікацію.

Наразі поліцейські встановлюють повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності, а також джерела походження заборонених речовин. Триває досудове розслідування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.