Чи буде наступна зима для енергетиків важчою за попередню: що кажуть фахівці

Чи буде наступна зима для енергетиків важчою за попередню: що кажуть фахівці
Наступний осінньо-зимовий період буде хоча й надзвичайно важкий з точки зору енергетичного забезпечення, але все-таки набагато легший, ніж минулий сезон.

Про це директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко розповів в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Суспільне.

“Нам точно не треба готуватися до якогось апокаліпсису. Зараз всіх залякують то атомною зброєю, то ще чимось. На те, щоб все відновити, підуть роки й роки. Але на сьогодні проводиться дуже велетенська робота: і наші міжнародні партнери надали певні фінанси, і за рахунок власних коштів підприємств”, — сказав Омельченко.

За його словами, і компанія “Укренерго”, і ТЕС, і ГЕС, і “Енергоатом” — всі працюють в режимі 24/7 для того, щоб нормально підійти до осінньо-зимового періоду. Крім того, на сьогодні на ринку електричної енергії дещо стабілізувалася ситуація.

“І енергетичні компанії після зміни прайс-кепів з 1 липня отримують трохи більше грошей, ніж було до цього. І, в першу чергу, треба подякувати нашим ЗС і нашим партнерам, які поставили ефективні системи ППО. Тому, я думаю, ці основні фактори і зроблять ситуацію набагато легшою, ніж минулого року щодо проходження осінньо-зимового періоду, хоча вона й буде важкою”, — сказав Омельченко.
Говорячи про додаткове обладнання, експерт сказав, що воно завозиться, створюється аварійний запас. За його словами, в Україні значно скоротилося споживання електроенергії. Це дозволяє знизити можливий дефіцит в осінньо-зимовий період.

“Безумовно, все ми не зможемо відремонтувати, створити необхідний аварійний запас, тому що за цей стислий термін це навряд чи можна зробити. Будуть певні дефіцити в окремі години, зимові дні. До цього треба готуватись. Але блекауту та апокаліпсису я не передбачаю. Для того, щоб цього не сталося, енергетики роблять все можливе і неможливе”, — сказав директор енергетичних програм Центру Разумкова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ворог України юрій бойко, фактичний власник Волиньобленерго, чекає-не дочекається зими, щоб виконати вказівку кремля і наказати диспетчерам хаотично відключати споживачів.
І щоб не було штучного блекауту у Волинській області, необхідно конфіскувати Волиньобленерго у бойка - іншого виходу нема.
Відповісти