У військкоматах 11 областей викрили масштабну схему ухилення від призову, – Офіс генпрокурора

У військкоматах 11 областей викрили масштабну схему ухилення від призову, –  Офіс генпрокурора
В межах розслідування проведено майже 100 санкціонованих обшуків на території Одеської, Закарпатської, Київської, Полтавської, Вінницької, Черкаської, Чернігівської, Львівської, Житомирської, Івано-Франківської областей та м. Києва.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Виявлено та вилучено медичну документацію, журнали реєстрації медичних висновків, довідок амбулаторних пацієнтів, інші медичні та облікові документи. За адресами місць проживання ухилянтів виявлено та вилучено оригінали довідок про непридатність до військової служби за станом здоров’я, тимчасові посвідчення військовозобов’язаних із зазначенням непридатності до військової служби.

За даними слідства, службові особи районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в областях, діючи спільно з членами військово-лікарської комісії, при посередництві третіх осіб, налагодили схему видачі довідок про визнання чоловіків непридатними до військової служби за станом здоров’я. В подальшому військовозобов’язаних знімали з військового обліку. Така послуга в середньому коштувала 6000 доларів США.

Під час перевірки частини військовозобов’язаних установлено, що вони навіть не прибували для проходження ВЛК. Про це, в тому числі, свідчить відсутність будь-яких відомостей про них в електронній системі охорони здоров’я. Отримані довідки про непридатність до військової служби вони використовували для виїзду за кордон.

Слідство триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру причетним до вчинення злочинів особам.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України, за оперативного супроводу ДКР Нацполіції України та ВБ СБУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не може бути і тільки в 11,так вам вже всі і повірили.Злочинець на злочинцеві і злочинцем поганяє.То що далі,владо?
Відповісти
ті хто перевіряють цих корупціонерів знайдуть на них компромат. А далі звичайна схема- за припинення судового переслідування- заплатіть откат. І всі хто відкупиться в шкоколаді, а для плебса кинуть одну справу в розголос. Люди поговорять, сбу в шоколаді, корупцілнери далі будуть проводити схематоз, а бідні на війну. Жиза
Відповісти
Останні новини
У військкоматах 11 областей викрили масштабну схему ухилення від призову, – Офіс генпрокурора
02 серпень, 2023, 06:38