«Перейшли межу», – Данілов про те, чому РНБО звернула увагу на УПЦ (МП) лише після вторгнення

«Перейшли межу», – Данілов про те, чому РНБО звернула увагу на УПЦ (МП) лише після вторгнення
РНБО помітила загрозу національній безпеці з боку представників УПЦ (МП) лише під час повномасштабної війни, тому що саме після 24 лютого 2022 року вони "перейшли межу".

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю "Українській правді".

"Те, що стосується ситуації, пов’язаної з церквою, майте на увазі, що це – дуже непросте питання. І коли вони (представники УПЦ (МП) – ред.) перейшли межу після війни, коли частина із них фактично підтримала цю війну, не засудила цю війну, ви знаєте, що рішення були ухвалені миттєво. Тому не варто закидати нам, що, нібито, ми нічим там не займалися.

Рада національної безпеки і оборони розбиралася у цьому питанні і довела відповідними документами, хто до кого відноситься, хто до кого має ті чи інші стосунки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 2 грудня 2022 року президент Зеленський та РНБО запровадили санкції проти церковників УПЦ МП. Крім того, РНБО тоді доручила Кабміну у двомісячний строк внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в російській федерації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ МП, війна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А віз і нині там. З Києво-Печерській лаврі ряжених фсбшників так і не викинули, про Почаївську лавру, де ряжені №попи№ зомбують населення,а "монахи" торгують наркотою - ні слова...
Відповісти
Останні новини
«Перейшли межу», – Данілов про те, чому РНБО звернула увагу на УПЦ (МП) лише після вторгнення
10 серпень, 2023, 14:55