У Луцьку провели в останню дорогу ексдепутата Волиньради, захисника України Сергія Слабенка

У Луцьку провели в останню дорогу ексдепутата Волиньради, захисника України Сергія Слабенка
Жителі Луцької міської територіальної громади провели в останню дорогу військовослужбовця, підполковника, депутата Верховної Ради IV скликання, депутата Волинської обласної ради Сергія Слабенка, який загинув у війні з російськими окупантами.

Про це повідомили у пресслужбі Луцької міської ради.

Сьогодні, 10 серпня, Героя відспівали у Кафедральному соборі Святої Трійці.

Лучанин Сергій Слабенко, 28.08.1965 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації на посаду начальника відділення поточних бойових дій командного пункту штабу.

Підполковник Сергій Слабенко загинув 30.07.2023 під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Оріхів Запорізької області.



Як розповів Суспільному друг та ексдепутат облради В'ячеслав Богдан, у Сергія Слабенка залишилася дружина та двоє дітей.

"На жаль, сьогодні ми втрачаємо героя. Це людина, яка за першим покликом пішла на фронт, доктор юридичних наук, депутат Верховної ради. Усе закинув, пішов захищати нашу державу, нашу Батьківщину", – сказав чоловік.

Сергій Слабенко був активним, енергійним, політично встановленим та проукраїнським – таким його запам'ятав товариш Володимир Банада.



"Під час Помаранчевої революції я ж був довіреною особою Віктора Ющенка по Луцьку. Сергій став народним депутатом за квотою Народного руху по списку. Дуже сумний день і дуже сумний похорон, молодий чоловік, активний, енергійний, політично встановлений, проукраїнський", – каже волинянин.

Після завершення панахиди домовину з тілом Героя прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану загиблому, утворили живий коридор і, ставши на коліна, схилили голову перед захисником.



Біля фотостенду “Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України” скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

Місцем останнього спочинку Сергія Слабенка стала Алея почесних поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Інформаційне агентство ВолиньPost висловлює щирі співчуття близьким загиблого Героя. Вічна пам'ять!



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Велика шана і подяка цьому інтернет-ресурсу за те, що показує похорони, а не чиновницькі пики і животи, як це робить сайт "Волинські новини".
Відповісти