Понад 30% видатків держбюджету України – виплати військовим

Понад 30% видатків держбюджету України – виплати військовим
Загальна сума видатків держбюджету України за січень-липень 2023 року становить 1640,1 млрд гривень. Із них 669,9 млрд гривень пішли на оплату праці, більшість — на грошове утримання військовослужбовців.

Про це повідомило Міністерство фінансів України.

Так, за січень-липень 2023 року на грошове утримання військових спрямовано 518,8 млрд гривень. Це майже 32% усіх видатків із держбюджету України за останні пів року. Лише в липні на цю статтю видатків виділили 76,9 млрд гривень.

Також із січня 406,3 млрд гривень (або 24,8% від загального обсягу видатків) направили на оплату використання товарів і послуг, а саме:

276,9 млрд гривень — для підтримки Збройних сил України: придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, харчів.

78,6 млрд гривень перераховано Нацслужбою здоров’я України на програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Ще 304,6 млрд гривень (або 18,6% від усіх видатків) направили на соціальне забезпечення — виплату пенсій, допомоги, стипендій.

5,6% від загального обсягу видатків (92,3 млрд гривень) пішло на трансферти місцевим бюджетам. Також 128,1 млрд гривень (або 7,8% від загального обсягу) направили на обслуговування державного боргу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Понад 30% видатків держбюджету України – виплати військовим
16 серпень, 2023, 15:36