Три способи здійснити переказ грошей з-за кордону*

Три способи здійснити переказ грошей з-за кордону*
Роль міжнародних переказів у світовій економіці зростає з кожним днем. В Україні міжнародні перекази популярні також, адже це надійний та швидкий спосіб надіслати грошову допомогу чи зробити донат, якщо ви перебуваєте за межами держави.

Щоб надіслати грошові перекази з за кордону українцям, відправники використовують три найзручніші способи, а саме системи миттєвих платежів, онлайн-сервіси та SWIFT. Про кожну з них детальніше нам розповіли експерти ПриватБанку.

Системи миттєвих платежів


До таких, зокрема, відносять відомі системи Western Union, Ria, MoneyGram, IntelExpress та інші, доступні для зняття коштів в Україні. Основна перевага – швидкість переказування коштів та зручність виведення на картки українських банків.

Зокрема, ПриватБанк надає можливість вивести на кредитку або дебетову картку переказ через різні міжнародні системи: Western Union, MoneyGram, IntelExpress, Welsend, Sigue, RIA та інші.

Онлайн-сервіси


Більшість перелічених вище систем мають стаціонарні точки обслуговування у різних країнах, де людина може отримати готівковий переказ грошей з-за кордону або ж надіслати гроші до іншої держави.

Своєю чергою, онлайн-сервіси допомагають здійснити швидкий переказ онлайн не виходячи з дому й беруть за це незначну комісію. Йдеться про такі платформи як TransferGo та TransferWise. Також клієнти ПриватБанку часто здійснюють P2P-перекази з картку на картку з мінімальною комісією.

SWIFT


Систему SWIFT-платежів використовують для переказу коштів як фізичним особам, так і юридичним. Фактично це перекази коштів між банками різних країн.

SWIFT має широке покриття та певні стандарти захисту переказів, через що строк надходження коштів довший порівняно з іншими способами. Комісії за послуги прозорі: 0,5% від суми (мінімум 5 грн). Але не більше 500 USD + 12 USD у гривні за курсом Нацбанку.

Як отримати гроші на картку ПриватБанку


ПриватБанк співпрацює з усіма популярними міжнародними системами переказів та онлайн-сервісами, підтримує виплати SWIFT. Щоб отримати переказані кошти, клієнтові банку потрібно скористатися банківським застосунком Приват24.

У розділі переказів обрати “Міжнародні”. Потім натиснути на значок потрібного провайдера: Western Union, MoneyGram, PrivatMoney, IntelExpress, Welsend, Sigue, RIA або Meest. Далі – ввести код переказу й вибрати картку, на яку будуть зараховані кошти.

Отже, українці можуть отримати кошти із-за кордону, використовуючи різні способи. Особливу роль в отриманні допомоги від закордонних партнерів та благодійників відіграє ПриватБанку, який допомагає вивести переказані кошти на картку без необхідності відвідувати банк.

Вибір найзручнішого способу залежить від терміну переказів та розміру комісій. Якщо вам потрібно терміново отримати кошти, використовуйте сервіси швидких переказів, але попередьте відправника про розмір комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.