Ошукали продавців у 15 закладах Луцька: затримали двох шахраїв-«гастролерів»

Ошукали продавців у 15 закладах Луцька: затримали двох шахраїв-«гастролерів»
Поліцейські припинили чергову схему шахрайств, скоєних «гастролерами» у Луцьку.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Волині.

Двоє осіб діяли спільно. Спершу жінка заходила до магазину чи кафе, розмовляла з продавцями, просила якийсь товар і показувала гроші, аби розплатитись за нього. Тим часом невідомий чоловік поруч відволікав увагу продавців. Коли ж вони знову починали спілкуватись з жінкою, та висловлювала претензії, щоб їй дали решту, мовляв, щойно ж вона розплатилась за товар. Розгублені продавці видавали решту – по кілька сотень гривень за раз.

Оперативники Луцького РУП спільно з управлінням карного розшуку, за підтримки відділу кримінального аналізу та інших служб ГУНП у Волинській області, встановили особи шахраїв-гастролерів і їхнє місцеперебування. 25-річний чоловік – з Сумської області, його 23-річна спільниця – з Полтавщини. Поліцейські вже задокументували 15 фактів аналогічних шахрайств у закладах Луцька. Продовжує надходити інформація щодо такого виду ошуканства, тож подальші слідчі дії тривають.

«Зауважимо, що ніхто з ошуканих до поліції з цього приводу не звертався. Оперативники отримали інформацію щодо невідомих осіб, які вчиняють шахрайські дії, і одразу розпочали комплекс оперативно-розшукових заходів. Завчасне звернення до поліції уберегло б інших від таких шахрайств», - повідомив керівник кримінальної поліції Луцького РУП Сергій Лавренчук.

Завдяки оперативності та злагодженій роботі поліцейських шахраї затримані, їм вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу. За це зловмисникам максимально може загрожувати позбавлення волі до 3 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ошукали продавців у 15 закладах Луцька: затримали двох шахраїв-«гастролерів»
25 серпень, 2023, 12:28