Якою є ситуація на фронті. ЗВЕДЕННЯ ГЕНШТАБУ

Якою є ситуація на фронті. ЗВЕДЕННЯ ГЕНШТАБУ
Протягом минулої доби, 27 серпня, на фронті відбулося 34 бойові зіткнення. Російсько-окупаційні війська атакували Україну з реактивних систем залпового вогню та крилатих ракет, а також завдавали авіаційних ударів.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби окупанти завдали чергового ракетного удару по території України. Протиповітряна оборона знищила 4 крилаті ракети.

Загалом минулої доби ворог завдав 11 ракетних і 48 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах. Унаслідок атак є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань зазнали житлові будинки, школи та інша цивільна інфраструктура.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та 1 — по зенітно-ракетних комплексах росіян.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 склад боєприпасів, 2 станції радіоелектронної боротьби та 4 артилерійські засоби на вогневих позиціях.

Генштаб також розповів про ситуацію за різними напрямками:

Волинський і Поліський: оперативна ситуація не зазнала суттєвих змін.

Сіверський і Слобожанський: росіяни завдали авіаударів у районах Волфиного Сумської області та Окіпа Харківської області, здійснили мінометні й артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів.

Куп’янський: окупанти завдали авіаударів у районах Надії та Твердохлібового Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали 6 населених пунктів на Харківщині.

Лиманський: противник марно наступав у районі Новоєгорівки Луганської області. Артилерійських обстрілів росіян зазнали понад 10 населених пунктів на Луганщині та Донеччині.

Бахмутський: ворог безрезультатно наступав у районі Кліщіївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів на Донеччині.

Авдіївський: артобстрілів російських військ зазнали понад 10 населених пунктів Донецької області.

Мар’їнський: Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки Донецької області. Окупанти завдали авіаудару в районі Красногорівки. Артобстрілів зазнали 6 населених пунктів.

Шахтарський:
росіяни завдали авіаударів у районах Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області. Від артилерійських обстрілів ворога постраждали 5 населених пунктів.

Запорізький: окупанти завдали авіаударів у районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів росіян постраждали понад 25 населених пунктів.

Херсонський:
ворог завдав авіаударів у районах Миколаївки, Микільського та Антонівки Херсонської області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

Мелітопольський: Сили оборони продовжують наступати: закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Якою є ситуація на фронті. ЗВЕДЕННЯ ГЕНШТАБУ
28 серпень, 2023, 08:50