Як працює BankID в Україні*

Як працює BankID в Україні*
BankID – один із способів верифікації, яким можуть скористатися клієнти банку, щоб отримати адміністративні послуги онлайн. За даними преслужби НБУ, кількість ідентифікацій через BankID з кожним роком зростає. В другому кварталі цього року кількість запитів на 29% вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Тож ми вирішили детальніше розібратися, як працює bank id украина та у чому переваги такої ідентифікації особи. А допомогли нам розібратися розробники програми-конектора – експерти компанії UNITY-BARS.

Чому BankID


З ростом популярності інтернет-сервісів проблема ідентифікації особи в інтернеті стає більш нагальною. І сервіс BankID допомагає її вирішити. Коли людина вибирає верифікуватися через BankID на якомусь сайті, то вводить логін та пароль не від особистого кабінету, а від інтернет-банкінгу на вибір. Далі людина проходить ще один додатковий етап авторизації, частіше, на її фінансовий номер телефону надходить разовий пароль в SMS. Все – особу підтверджено!

На яких сайтах працює BankID: переваги такого способу ідентифікації


Технологія BankID стала однією із ключових інновацій фінтех індустрі у країні за останні роки та еволюціонує спосіб взаємодії клієнтів з банками та фінансовими установами.

Використовуючи BankID, користувачі часто звертаються за отриманням різних адміністративних та соціальних послуг – за довідками, виписками, соціальними виплатами, субсидіями. Також BankID може використовуватися на різних сайтах, як альтернатива входу за допомогою Google-акаунта.

Крім того, за допомогою BankID можна верифікувати різні персональні дані користувача, як от ПІБ, дату народження, сканкопії документів, що посвідчують особу тощо.

Ця інформація вже зберігається у “памʼяті” інтернет-банкінгу, бо банк отримав її раніше, коли клієнт відкривав свій банківський рахунок. Ідентифікація відбувається швидко і точно. Доступ до персональних даних захищено не менш надійно, ніж доступ до фінансів.
По суті, перевірка особи через BankID не відрізняється від перевірки документів у випадку, якби ви особисто завітали до відділення банку.
Тому такий спосіб ідентифікації має багато переваг, а саме:

  • немає потреби постійно заповнювати поля з даними – все підтягується автоматично;

  • безпомилкове введення даних, бо вони вже перевірені банком;

  • дані максимально захищені;

  • заощадження часу на авторизацію у багатьох сервісах та на сайтах.

  • У звʼязку зі збільшенням кількості цифрових платформ та зростанням популярності онлайн-банкінгу, впровадження верифікації через BankID стає важливим кроком у забезпеченні надійності стосунків між клієнтами та їхніми фінансовими партнерами.

    Враховуючи тенденцію росту кількості запитів на верифікацію за допомогою BankID НБУ, фінансовим установам та власникам інтернет-ресурсів є сенс підключити можливість віддаленої ідентифікації на своїх сайтах, щоб пришвидшити та убезпечити процес авторизації користувачів.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Теги: BankID
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.