Генштаб повідомив, де окупанти наступали за останню добу

Генштаб повідомив, де окупанти наступали за останню добу
Протягом минулої доби, 1 вересня, на фронті відбулося 45 бойових зіткнень. Російсько-окупаційні війська атакували Україну з реактивних систем залпового вогню та ракетами, а також завдавали авіаційних ударів.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби окупанти завдали 4 ракетні та 39 авіаційних ударів, здійснили 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах. Унаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 — по зенітно-ракетних комплексах окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 пункти управління, 3 склади боєприпасів та 1 радіолокаційну станцію противника.

Генштаб також розповів про ситуацію за різними напрямками:

Волинський і Поліський: оперативна ситуація не зазнала суттєвих змін.

Сіверський і Слобожанський: росіяни здійснили мінометні й артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів у Чернігівській, Сумській і Харківській областях.

Куп’янський: росіяни марно наступали в районі Новоселівського Луганської області, завдали авіаудару в районі Крохмального Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

Лиманський: противник завдав авіаударів у районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Бахмутський: росіяни марно наступали в районі Курдюмівки Донецької області, завдали авіаударів у районах Ступочків, Білої Гори, Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артобстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

Авдіївський: росіяни марно наступали в районі Сєверного Донецької області. Ворог завдав артилерійських і мінометних обстрілів по 5 населених пунктах Донецької області.

Мар’їнський: противник марно наступав у районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Шахтарський: росіяни завдали авіаудару в районі Старомайорського Донецької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

Запорізький: противник завдав авіаудару в районі Малинівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

Херсонський: від ворожих обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів Херсонської області.

Мелітопольський: Сили оборони продовжують наступати: закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.