В Україні можуть почати мобілізовувати студентів

В Україні можуть почати мобілізовувати студентів
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який може дозволити мобілізовувати студентів, яким більше 30 років і вони отримують другу вищу освіту.

Про це в етері телемарафону сказав член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, пише ТСН.

Народний депутат повідомив, що 2022 року на 60 тисяч осіб збільшилась кількість бажаючих отримати вищу освіту у віці після 25 років.

"Цьогоріч цифри також наближаються до 100 тисяч. Це означає, що 60 тис. чоловіків вирішили скористатися такою можливістю для уникнення призову", - сказав Веніславський.

Нардеп зазначив, що він подав до Верховної Ради законопроєкт про те, що чоловіки-студенти, віком більше 30 років і які здобувають другу освіти втратили можливість відстрочки від мобілізації, оскільки на його думку, це лише лазівка для уникнення призову до ЗСУ. Нардеп зазначив, що це також стосуватиметься і чоловіків, які вступили в університети 2022 року.

"Я запропонував, щоб люди, які навчаються у послідовних видах освіти, мали право на відстрочку. А ті, хто вступив на другу-третю-четверту вищу освіту після 30 років таким правом на відстрочку скористатися не могли", - сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В кого багато дітей чомусь теж бронь. А в кого один син то має йти воювати. Дуже щось несправедливо
Відповісти
В кого троє дітей - бронь, в кого немає дітей - їдь у Бахмут. Тобто той виростить трьох дітей і живим лишиться, а ти дітей не маєш права мати. Дискримінація.
Відповісти
Якщо загине батько однієї дитини, то залишиться одна сирота. А якщо загине батько трьох дітей, то, відповідно, буде три сироти. Це розуміють всі, крім колі і васі. Навіть коню зрозуміло.
Відповісти
Якщо загине батько трох дітей,треба платити державі тром дітям сиротам!Якщо Вася загине без дітей,державі не треба нікому нічого платити! От і весь смисл!
Відповісти