Вивіз сміття належним чином – турбота про навколишнє середовище

Вивіз сміття належним чином – турбота про навколишнє середовище
Щорічно збільшується кількість твердих побутових відходів. Вони накопичуються в землі, осідають на дні річок, морів та океанів. Світова спільнота стурбована тією екологічною ситуацією, яка складається через накопичення та неправильну утилізацію відходів.

Критична ситуація із твердими побутовими відходами


В наш час неправильне поводження зі сміттям та відходами стало великою проблемою, адже кожен є виробником побутових відходів, а повсякденна діяльність призводить до їх нових утворень. За результатами досліджень Всесвітньої організації охорони здоров'я, чверть населення планети помирає через погані екологічні умови, які щороку погіршуються через неправильне поводження з відходами життєдіяльності. Через забруднення повітря, що викликає серцево-судинні захворювання, рак, хронічні респіраторні захворювання, щороку помирає 8,2 млн людей.

Регулювання процесу поводження з побутовими відходами здійснюється на державному рівні. Згідно із законодавством, кожен власник твердих побутових відходів зобов'язаний забезпечити їх зберігання та вивезення.

Вивіз сміття на спеціально відведене сміттєзвалище може здійснюватися індивідуально господарями присадибної ділянки або комунальними компаніями – приватними чи державними, які заберуть сміття своєю технікою, при необхідності спакують його (якщо мова йде про будівельні відходи) й відвезуть на смітник. Укладаються договори між ОСББ багатоквартирного будинку та його жителями чи приватною особою й органом місцевого самоврядування на вивіз сміття й ТПВ.

Особливості вивозу побутових та будівельних відходів


Вивіз побутового й будівельного сміття має відмінні особливості.

1. Зазвичай вивіз сміття здійснюється комунальними підприємствами, але інколи можна скористатися послугами приватної компанії з перевезення твердих побутових відходів на полігон. Вивіз сміття може здійснюватися регулярно у чітко визначені дні або в міру накопичення відходів.

2. На відміну від побутового сміття, будівельні залишки мають набагато більші габарити. Їх заборонено викидати у звичайні контейнери для побутових відходів. Тому вирішити ситуацію можна двома способами: доставити будівельне сміття на полігон самостійно або звернутися за допомогою до спеціальної служби.

Замовити вивіз сміття можна на сайті pereezdy.kyiv.ua, працівники компанії вивезуть усі залишки життєдіяльності людини на спеціальний полігон із використанням своєї техніки за доступну ціну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вивіз сміття належним чином – турбота про навколишнє середовище
06 вересень, 2023, 15:02