Як зміняться ціни на картоплю восени

Як зміняться ціни на картоплю восени
В Україні цієї осені здешевшає картопля. Зниження цін очікується наприкінці вересня-початку жовтня, коли буде зібрано весь урожай.

Про це повідомив віцепрезидент Асоціації виробників картоплі України Нік Гордійчук, пише freshplaza.com.

"Урожайність картоплі цього сезону буде вищою порівняно з минулим сезоном, що, безумовно, негативно вплине на ціну", — сказав він.

Гордійчук прогнозує, що 2023 року в Україні буде надлишок урожаю картоплі.

"Сезон був вдалим для фермерів Західної України, Львова, Тернополя, Волині, де були регулярні опади в період вегетації. З деяких сортів був дуже гарний урожай — 45-50 тонн з гектара без використання зрошення", — розповів Гордійчук.

Повномасштабна війна з Росією також вплинула на картопляний сезон в Україні. Так, через масовий виїзд громадян за кордон споживчий ринок в Україні скоротився.

"Тому, наприклад, знизилося споживання чіпсів, тоді як переробники зменшують свої замовлення від виробників", — додав Нік Гордійчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не цінується праця сільських трударів. Сьогодні на Центральному ринку в Луцьку можна купити найкращу картоплю всього по 7 гривень. Тобто - даремно. Якщо стаканчик каламутної рідини під назвою "кава" можна купити з автомата по 28 гривень, то це в чотири рази дорожче кілограма картоплі.
Відповісти
Останні новини
Як зміняться ціни на картоплю восени
16 вересень, 2023, 12:20