Чоловік, якого побили у військкоматі Самбора, виявився ухилянтом і ображав ЗСУ, – спілка учасників АТО

Чоловік, якого побили у військкоматі Самбора, виявився ухилянтом і ображав ЗСУ, – спілка учасників АТО
Один із чоловіків, якого побили у військкоматі Самбора на Львівщині, - один із затриманих прикордонниками ухилянтів, котрого передали у ТЦК для з’ясування обставин.

Про це повідомляє Українська спілка учасників АТО, пише LB.ua.

"Самого початку, як розповідають хлопці, ніхто цих пасажирів не силував та не бив, навіть не обшукував (телефон в них же залишився). Їм запропонували, що вони мають варіант пройти ВЛК та стати військовослужбовцем ЗСУ. Вони відмовилися і відразу зв’язалися зі своїм адвокатом. Саме після розмови з юристом вони вочевидь вирішили влаштувати сцену з "побиттям та знущанням", бо інших варіантів вже не було", - йдеться в повідомленні спілки у фейсбуці.

Чоловіки почали вигукувати антиукраїнські гасла, ображати Збройні Сили України перед бійцем, який нещодавно повернувся із передової і має контузію, зазначила Українська спілка учасників АТО. "Очевидно, що як і будь який захисник, який чує знецінення загибелі його побратимів, воєнний не витримав, не стримав емоцій і дав волю рукам", - додали у спілці та зазначили, що зі ЗМІ відомо, що один із ухилянтів виявився представником харківського криміналітету.

"Ми як ветеранська організація і діючі військовослужбовці підтримуємо наших поранених побратимів, які перейшли працювати в ТЦК. Наша позиція проста - не припустимо, щоб хтось дозволяв собі навмисно провокувати українських захисників, зокрема тих, хто після поранення продовжує виконувати свій обов'язок перед Батьківщиною у центрах комплектування", - йдеться в дописі.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань розпочало розслідування інциденту у військкоматі Самбора на Львівщині. Перед цим на одному з телеграм-каналів з'явилося відео, на якому двоє військових знущаються з чоловіка і погрожують йому зброєю. Опісля стало відомо, що подія сталася у ТЦК м. Самбір.

Через інцидент відкрили кримінальне провадження за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України).

Згодом заступник начальника першого відділу Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і старший солдат, яких звинувачують в незаконному утриманні та катуванні військовозобов’язаного, отримали підозри.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Затримали і передали ТЦК для з'ясування обставин.... та що ж ви верзете? За що затриманий? Будь-хто будь-кого затримати не може. Вбивцю затримати не так просто, бо є на те процедура. А тут - затримали. А далі передали в ТЦК... Затриманого ведуть в слідчий ізолятор, якщо на те є підстави, але аж ніяк не в ТЦК!!!. А люди бидло, все схавають. Та будь він тричі ухилянт, двічі вбивця-рецидивіст, та хоч гусейоб, бити не можна, кожен мєнт про це знає, за це можна і відповісти, якщо спливе. Спливло.... і кажуть, що так і має бути.
Відповісти
Останні новини
Чоловік, якого побили у військкоматі Самбора, виявився ухилянтом і ображав ЗСУ, – спілка учасників АТО
21 вересень, 2023, 18:27