У 2023 році українці на 20% частіше купують техніку та електроніку. В Liga.Промокоди діляться промокодами*

У 2023 році українці на 20% частіше купують техніку та електроніку. В Liga.Промокоди діляться промокодами*
За результатами досліджень компанії Comtrade, що займається вивченням торгової статистики, кількість покупок електроніки, техніки та гаджетів в Україні у 2023 році на 20% більша, ніж за аналогічний період минулого року. Причин тому експерти називають декілька:

  • потреба в нових пристроях для роботи та віддаленого навчання в умовах війни;

  • відносна стабілізація ситуації в країні, що дає змогу людям робити більш серйозні покупки;

  • збільшення об’ємів та темпів постачання нової техніки та електроніки в порівнянні з 2022 роком.

  • За прогнозами експертів, обсяг продажів побутової техніки та електроніки в Україні у 2023 році може зрости до 100 млрд гривень. Так, ця сума відносно невелика, але не варто забувати, що ми живемо в країні, де триває війна.

    Представники ж сайту Liga.Промокоди підкреслили, що українці поміж іншим стали активніше шукати та використовувати різноманітні промокоди, знижки та бонуси. Наприклад, в інтернет-магазині MOYO промокод може допомогти заощадити до 25% від початкової суми. А в компанії Цитрус промокод дозволить заощадити до 20% на деяких товарах: ноутбуках, планшетах, електросамокатах, бездротових навушниках, тренажерах тощо.

    В Liga.Промокоди також назвали найпопулярніші серед українців категорії техніки та електроніки на сьогодні:

  • смартфони;

  • ноутбуки;

  • планшети;

  • телевізори;

  • побутова техніка;

  • електроніка для дому.

  • Найближчим часом очікується стрімке зростання попиту на PowerBank, зарядні станції та інші джерела автономного живлення, адже цього року взимку також можна очікувати повторних ударів росіян по українській енергетичній та критичній інфраструктурі. А тому чергові блекаути, планові та екстрені відключення електроенергії цілком ймовірні. Тому більшість експертів поміж іншим очікують і на суттєве здорожчання зазначених категорій товарів, як це було минулої зими. А відтак тим, хто планує купувати такі гаджети, радять робити це вже зараз, адже найближчим часом може статися стрімкий стрибок цін.

    В Liga.Промокоди підкреслили, що попри певне зростання активності покупців до довоєнних показників в плані об’ємів продажів українському ринку все ж далеко. Причин цьому декілька. По-перше, це істотне здорожчання більшості груп товарів через стрибок курсу валют. По-друге, сповільнення та ускладнення поставок товарів з країн Західної Європи та США. І по-третє, бажання українців більше заощаджувати й менше витрачати в період війни.

    Ймовірно, стрімкий стрибок активності покупців буде спостерігатися вже після завершення бойових дій. Поки що приріст не такий активний та значний, як хотілося б. Проте він є, і це вже позитивна тенденція.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
    Останні новини
    У 2023 році українці на 20% частіше купують техніку та електроніку. В Liga.Промокоди діляться промокодами*
    26 серпень, 2023, 13:08