Росія знову перекидає «вагнерівців» на Схід України

Росія знову перекидає «вагнерівців» на Схід України
У Східному угрупованні військ ЗСУ підтвердили, що росія знову перекидає на схід України колишніх учасників приватної військової компанії «Вагнер», які були в Білорусі. Їм поставили завдання відновити втрачені позиції.

Про це в коментарі hromadske сказав речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

«Ми підтверджуємо інформацію про перебування підрозділів колишніх учасників ПВК "Вагнер", зокрема йдеться про військовослужбовців, які були раніше в Білорусі», — сказав він.

За словами речника, табори «вагнерівців» розформовують і представники ПВК перезаключають контракти з Міністерством оборони рф і йдуть в різні структурні підрозділи окупаційної армії.

«Йдуть на різні посади: хтось інструктором, хтось звичайним воїном. Тобто вони розпорошені по різних підрозділах, і беруть участь у боях на сході України», — зазначив Євлаш.

Він наголосив, що завданням «вагнерівців» є відновити втрачені позиції та продовжувати наступ, оскільки росія не відмовилась від своїх намірів повністю окупувати Луганську і Донецьку області.

Перед цим CNN з посиланням на неназваного українського військового повідомила, що ПВК «Вагнер» повернулася під Бахмут. За словами оператора дронів, вони «швидко змінили командирів» і повернулися до бою. Також про це писали російські військкори.

Нагадаємо, що за даними української розвідки, у Білорусі залишилося близько тисячі бойовиків ПВК "Вагнера".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія знову перекидає «вагнерівців» на Схід України
27 вересень, 2023, 13:32