Більше половини котелень Ковеля можуть працювати на твердому паливі

Більше половини котелень Ковеля можуть працювати на твердому паливі
Наразі в Ковелі вже понад половину котелень забезпечили твердопаливними котлами.

Про це повідомляє пресслужба Ковельської міськради.

Міський голова Ігор Чайка разом з першим заступником Тарасом Яковлевим перевірили, як іде підготовка до опалювального сезону.

Директор ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко презентував керівникам міста систему диспетчеризації, на яку були виділені кошти з бюджету громади. На сьогодні до неї приєднано поки 11 котелень. Це забезпечує контроль та моніторинг показників об’єктів теплопостачання. Автоматичні датчики встановлюються на точки контролю та зчитують дані в реальному часі. Отримана інформація передається на сервер у режимі онлайн.

Крім того, теплові лічильники, які стоять у будинках, теж мають підключити до єдиної системи контролю, аби бачити споживання теплоносія в реальному в часі.

Цього року за кошти бюджету громади встановили ще п’ять твердопаливних котлів, три – потужністю 1250 кВт, два – 1 МВт. На сьогодні у Ковелі з 21 котельні 12 можуть можуть працювати як на твердому паливі, так і на газі.

«Якщо так трапиться, що не буде взимку газу, ми зможемо забезпечити усіх теплом і зберегти систему опалення», – наголосив Володимир Бойко.

На одній із законсервованих котелень мають облаштувати когенераційну установку потужністю 500 кВт. Вона зможе забезпечити усі котельні у центрі міста електроенергією. У подальшому там хочуть встановити також два твердопаливні котли.

Завдяки підтримці міста усі котельні забезпечені генераторами. Подбали на підприємстві, аби на об’єктах були артезіанські свердловини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.