На Волині відбувся велозаїзд на підтримку переселенців

На Волині відбувся велозаїзд на підтримку переселенців
13 жовтня у Колках на Волині відбувся велозаїзд під назвою «Крути педалі!». Спортивний захід організував благодійний фонд «Рокада», який опікується переселенцями.

Про це Суспільному розповіла соціальна працівниця фонду Тетяна Франчук.

З її слів, у місцевому прихистку наразі проживають 35 вимушено переміщених українців із різних областей. Напередодні велопробігу благодійники придбали й подарували дев'ятьом переселенцям велосипеди.

«Стала така проблема, що на сьогодні люди не можуть зручно добиратися до центру міста Колки, оскільки громадського транспорту немає. Прихисток територіально знаходиться далеко, більше трьох кілометрів», — сказала працівниця БФ Тетяна Франчук.

Декілька днів поспіль ровером на роботу дістається Анастасія Яковенко. Розповідає: півтора року тому на Волинь переїхала із Бахмутського району, що на Донеччині.

У прихистку на території колишнього санаторію в Колках Анастасія Яковенко живе разом із бабусею. Розповіла, що влаштувалася на роботу вчителькою у місцеву музичну школу, тож велосипед стане в пригоді.

Зі слів соціальної працівниці благодійного фонду Тетяни Франчук, взяти участь у велозаїзді запрошували усіх охочих, в 10 велопарковок.

Людям, які приїхали у громаду через війну, зараз місцева влада допомагає підготуватися до зими, зазначив Колківський селищний голова Олександра Палінкевич.

«Зараз 4,5 тонни картоплі заготували, минулого року, як почалася біда, ми їх 4 місяці харчували безкоштовно повністю», — сказав посадовець.

Зі слів Олександра Палінкевича, на території Колківської селищної територіальної громади проживають 800 вимушено переселених українців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.